De vakantie is hier nog niet voorbij; sterker nog, we hebben gewoon nog 2 volle weken voor de boeg. Tijd om nog een keertje te kijken of we een weekendje weg kunnen met het gezin. Niemand van ons is eerder in Wildlands geweest, maar de verhalen die ik van verschillende mensen gehoord heb, maken me wel degelijk enthousiast. Omdat het dus best een eindje weg is, lijkt het me heerlijk om ergens in de buurt van dit dierenpark te kunnen slapen. Na een dag rondwandelen ben je toch vaak wat moe (laat staan de kids) en dan is het wel zo lekker om na het eten van een frietje te kunnen relaxen in een bosrijke omgeving. Gelukkig weten ze bij Center Parcs precies wat gezinnen nodig hebben en zijn er twee fantastische bungalowparken in de buurt van Wildlands te vinden. En als we dan de volgende ochtend wakker worden, lekker ontbijten in het zonnetje (dat hopen we althans) en vervolgens een duik nemen in het zwembad. Ik zie het al helemaal voor me.

Maar weer eventjes terug naar ons aankomende bezoek aan Wildlands…want wat moet je eigenlijk allemaal meenemen, als je op pad gaat met een (bijna) tiener en een peuterpuber? Voornamelijk voor die laatste zijn een aantal dingen wel heel erg belangrijk;

Buggy
Ik zou echt nog niet zonder kunnen. De buggy is zo ontzettend handig, zeker als de kleine man wat hangerig en moe wordt. O ja en ontsnappen lukt ook niet! Je moet er toch niet aan denken dat je kind ineens tussen de apen hangt?? Of op de rug van een olifant zit. Maar even zonder gekheid, een buggy is een life saver! Probeer deze zo lang mogelijk te gebruiken!!!

Stevige schoenen
Trek stevige schoenen aan, want je gaat ongemerkt flink wat kilometertjes maken. Nu het zomer is, loop je vast en zeker liever op je slippers, maar dat is toch echt af te raden als je een bezoek brengt aan de dierentuin.

Eten en drinken
Nu heb ik het niet eens zozeer over eten en drinken in het park, maar meer voor tijdens de autorit. Hoewel je vanaf Center Parcs gezien erg dichtbij zit, kan het ook zomaar zo zijn dat je direct vanuit huis naar Wildlands wilt gaan. Voor ons dus een stukje rijden…en voor vele andere mensen ook. Zorg dat je altijd wat te knagen in de auto hebt én flesjes water…je moet er niet aan denken dat je ergens in de file staat en dat je geen drinken in de buurt hebt.

Adrenaline pen
Indien je allergisch bent voor wespensteken, of iemand anders uit je gezin, neem dan altijd een adrenaline pen mee. Wespen zijn, zeker momenteel, volop aanwezig en vertoeven graag in dierentuinen/pretparken in de buurt van prullenbakken en op terrasjes waar mensen zoete drankjes drinken. Als je bent gestoken en de pen gebruikt hebt, dien je zo snel mogelijk te worden gezien door een arts. De adrenaline pen werkt namelijk maar tijdelijk. Laat dan ook altijd direct na gebruik door iemand naar 112, of een arts bellen om erger te voorkomen. Bewaar altijd de verpakking van de pen, zodat de hulpverlener weet welk middel je hebt gebruikt.

Zonnebrand
Soms lijkt het wel mee te vallen met de zonkracht, maar dat is lang niet altijd zo. Zorg dat je jezelf goed insmeert, zodat je niet verbrand. Het is heel erg slecht voor je om te verbranden namelijk, dus je kunt het maar beter voorkomen. Let vooral op de kleintjes, hun huid is helemaal nog niet zo gewend aan de felle zon.

Tekenpen
Ook hier geldt, beter voorkomen dan genezen. Als je toch stiekem een teek tegenkomt die zich hopeloos aan je vast wilt klampen, dan verwijder je deze meteen met een tekenpen. 

Paraplu/poncho
Van het zonnetje naar een regenbui, in Nederland is alles mogelijk. Je doet er verstandig aan om voordat je de deur uitgaat het weerbericht te checken en voor de zekerheid een paraplu of poncho mee te nemen.

Powerbank
Omdat je natuurlijk alles vast wilt leggen (het liefst in tienvoud) neem je je mobiel of fototoestel natuurlijk mee. Een foto bij de ingang van het park, foto bij het restaurant, foto bij het lievelingsdier…nou ja, je snapt het wel denk ik? Gewoon eventjes je powerbank meenemen, scheelt je gedoe…want je kunt niet zomaar eventjes ergens je mobiel opladen helaas.

Jas of vest
Aan het einde van de dag kan het soms ineens een stuk afkoelen. Zorg dat je in ieder geval een jas of vest bij je hebt voor de kinderen, maar ook voor jezelf. Het koud hebben is erg vervelend en voornamelijk kinderen kunnen daar behoorlijk kribbig van worden.

Extra kleding, luiers, doekjes enzovoorts
Onze peuter is nog niet zindelijk en draagt nog vol gas een luier. Ik neem daarom altijd zelf een tas mee met extra kleding, luiers, doekjes, beker/fles, zakjes om een vieze luier in te doen enzovoorts. Voor de oudste heb ik altijd een extra boxershort mee. Hij is al jaren zindelijk, maar stel dat er een keertje een probleempje is met de darmen, dan heb ik in ieder geval een schone onderbroek mee. Overigens, ik heb geen dure luiertas meer, maar gewoon een goedkoopje waar alles inpast…ideaal!

Afbeelding: copyrights WILDLANDS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.