Eindhoven: een eigenzinnige en energieke stad, die barst van denkkracht, werklust en plezier. Een stad waar je je met gemak een hele dag (of een aantal dagen) kunt vermaken, ook met kids. Hieronder deel ik een aantal leuke uitjes, ook in de directe omgeving van Eindhoven. Mocht je aanvullingen hebben, laat dit dan heel graag weten in de comments!

#1 Dierenrijk
In Dierenrijk (Nuenen) kunnen kinderen lekker uit hun dak gaan tussen de dieren. Naast genieten van honderden dieren zoals olifanten, ijsberen, tijgers en zeehonden kunnen kinderen ervaren hoe het is om te lopen als een ooievaar, om op een stok te zitten als een kip of om te klimmen als een steenbok. Berberaap Pico en ijsbeer Sven nemen de kinderen mee op een avonturentocht door Dierenrijk. Ook vertellen zij bij elk verblijf beestachtig leuke weetjes, zo kun je ervaren hoe de dieren leven en wat ze allemaal kunnen. Dierenrijk beschikt ook over een indoor en outdoor boerderijspeeltuin.

#2 DippieDoe
Familiepark DippieDoe (Best) is maar liefst 15.000 m2 groot en heeft ruim 25 leuke en spannende attracties voor kinderen tot en met 13 jaar, binnen en buiten!

#3 Philips Museum
In het hart van Eindhoven, op de historische locatie waar Gerard Philips in 1891 begon, vind je het Philips Museum. Beleef hoe een kleine gloeilampenfabrikant zich ontwikkelt tot een toonaangevend wereldconcern. Het Philips museum is gevestigd op een goed bereikbare locatie in het centrum van Eindhoven. Bezoek het oude fabriekje waar Gerard Philips meer dan een eeuw geleden de eerste Philips gloeilamp ontwikkelde. Speel Mission Eureka, een leerzame interactieve iPad tour langs invloedrijke Philips uitvindingen vanaf de start van de onderneming in 1891 tot en met de innovaties van morgen.

#4 Zwembad Den Ekkerman
Zwembad Den Ekkerman (Veldhoven) is uitermate geschikt voor gezinnen met jonge kinderen, de baden zijn erg overzichtelijk dus dat wordt een ontspannen uitje voor het hele gezin.
Er is van alles te beleven in de zwembaden: een stroomversnelling, draaikolk, diverse bubbelbanken, watersproeiers, peuterbadje en een waterglijbaan in het recreatiebad. Er is ook een sportbad met een duikplank en voor de kleintjes hebben ze ook nog een instructiebad waar ze kunnen spelen met allerlei spelmateriaal.

#5 Vakantiepark Molenvelden
Vakantiepark Molenvelden (Veldhoven) is een mooi en luxe park in een prachtige omgeving en een heerlijk zwembad. ideaal dus als je wat langer wilt genieten van Eindhoven en omgeving. Op Vakantiepark Molenvelden zijn verschillende soorten chalets; luxe, compleet en comfortabel ingericht. Je kunt deze huren voor een korte vakantie of voor een langere tijd. De ruime kampeerplaatsen liggen prachtig aan de bosrand en zijn voorzien van alle comfort die je maar kunt wensen tijdens een kampeervakantie. Ook de sanitaire voorzieningen zijn uitstekend verzorgd!

Zo verliefd geworden op de lichtstad, dat je er wilt wonen? Voordat je eventueel een huis gaat kopen, is het vaak verstandiger om eerst te gaan huren. Er zijn een hoop mensen die via een verhuurmakelaar hun woning tijdelijk te huur aanbieden. Een betrouwbare partij dus om mee in zee te gaan. Er staan een hoop mooie woningen op de website, misschien wel de perfecte tijdelijke woning voor jou!

Veel plezier in Eindhoven!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.