Het Nederlands Film Festival (NFF) komt er weer aan! Van woensdag 21 september t/m vrijdag 30 september 2016 is Utrecht weer het middelpunt van 10 dagen vol met film, televisie en interactieve projecten. Het NFF biedt ook dit jaar weer een breed scala aan familiefilms, -series en –evenementen. Voor ieder wat wils!

Zo worden de kleinste festivalbezoekers tijdens het Kids Event in bioscoop CineMec getrakteerd op leuke filmvertoningen, zoals Alleen op de wereld (8 – 12 jaar) en Meester Kikker (6 – 12 jaar) en tal van creatieve activiteiten, zoals zich laten schminken, als filmster op de foto of zich vermaken in een cyberzone met spelcomputers en animaties.

Voor de wat oudere jongeren heeft Tako Rietveld, de Kindercorrespondent, een filmprogramma met korte films over moedige jongens en meiden samengesteld. De kinderen die in de vier korte documentaires en fictiefilms (waaronder het prijswinnende Hoe Ky Niels werd, over een transgender van dertien jaar) de hoofdrol spelen, komen langs.

Naast de leuke evenementen, gaan de jongerenseries Voetbalmeisjes en Eng in première. In Voetbalmeisjes wordt het multiculturele meidenelftal FC Athena gevolgd en Eng bevat diverse griezelige en bloedstollende avonturen van dappere kinderen die hun angst overwinnen. Daarnaast gaan MeesterSpion, over de 10-jarige Tim die avonturen beleefd met spion Simon, en Siv Gaat Logeren, over de zevenjarige Siv die gaat logeren bij haar vriendin en daar wel heel rare dingen meemaakt, in première op het Nederlands Film Festival.

Meer informatie: https://www.filmfestival.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.