Het kindertheaterfestival De Sprookjestuinen van Drenthe dat vorig jaar voor het eerst plaatsvond in regio Dwingeloo en Diever krijgt dit jaar met Pinksteren geen vervolg vanwege het coronavirus. Omdat de organisatoren de kinderen toch iets leuks willen bieden komende pinksterdagen, komt er een leuk online sprookjesprogramma.

De tuinen waren gekozen, de theatermakers uitgezocht voor weer een leuk Pinksterprogramma. Maar het coronavirus gooide roet in het eten. ‘We verplaatsten het  festival in eerste instantie naar eind augustus, maar helaas kon ook dat niet doorgaan. Daarom moeten we een jaartje overslaan,’ zegt Susanne Hurenkamp, initiatiefneemster van het festival. ‘Om de kinderen toch een leuk verzetje te geven in deze periode van thuisblijven, hebben we een leuk online programma samengesteld voor Pinksteren. De prinses die vorig jaar vanuit Letterland naar Dwingeloo kwam, zal de kinderen toespreken en heeft een leuk dansje die ze de kinderen gaat leren. Ook zijn er filmpjes van theatermakers, wordt er voorgelezen met beelden uit prentenboeken en kunnen kinderen lekker aan de slag met kleurplaten, een sprookjeskostuum ontwerpen en verhalen schrijven.’

Vorig jaar met Pinksteren vond de eerste editie van De Sprookjestuinen van Drenthe plaats. Tijdens het festival kwamen in verschillende tuinen in regio Dwingeloo en Diever sprookjes tot leven. Lokale mensen en bedrijven zetten voor het festival hun tuindeuren open voor het publiek, professionele theatermakers zorgden voor een variatie aan leuke theatervoorstellingen. Het festival werd enthousiast ontvangen, vele kinderen en hun ouders en grootouders brachten een bezoekje aan een of meerdere tuinen.

De organisatie hoopt dat veel kinderen en hun ouders de komende Pinksteren tóch in sprookjessferen gaan doorbrengen. ‘Wat zou het mooi zijn als de kinderen hun éigen tuin met sprookjes gaan versieren en zich gaan verkleden. Alle kinderen op afstand in hun eigen sprookjestuin. We hopen dat ze allemaal foto’s en filmpjes gaan uploaden zodat iedereen elkaar online kan zien en de kinderen toch het gevoel hebben samen De Sprookjestuinen te beleven!’

Het online Sprookjestuinenprogramma is op zondag 31 mei en maandag 1 juni te zien op www.sprookjestuinen.nl. Sponsoren en deelnemende bedrijven bieden leuke prijzen aan. In de aanloop naar Pinksteren worden via de website, Facebook en Instagram leuke knutseltips gedeeld om je tuin ‘sprookjesklaar’ te maken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.