winter1Op 4, 5 en 6 én op 10, 11, 12 en 13 december wordt de Beeldentuin in Garderen, waar ook ieder jaar ‘t Veluws Zandsculpturenfestijn plaatsvindt, opnieuw omgetoverd tot een prachtig en sprookjesachtig decor waarin je terug gaat naar het Engeland van 1850. Dit jaar wordt de Winterfair alweer voor de zevende keer georganiseerd. Niet voor niets, want de sfeer is geweldig. Laat je verrassen door allerlei personages uit de boeken van Dickens, waarbij zelfs de mensen achter de kramen zijn gekleed in Dickens-stijl. Luister naar de verschillende koren, ga terug in de tijd met de accordeonist, bekijk oude ambachten die worden gedemonstreerd en ruik die heerlijke geur afkomstig van vuurkorven en gepofte kastanjes.   

Inspiratie opdoen
Meer dan zeventig gezellig verlichte tenten, kraampjes en stands met inspirerende producten vind je zowel buiten als binnen op de Winterfair. Tel daarbij de winkels op die te vinden zijn in het hoofdgebouw met haar oude gevels, waarin compleet ingerichte kamers schuilgaan met spullen en ideeën voor in je eigen huis. Allemaal hebben ze een eigen thema. Kijk je ogen uit in de Ot en Sien kamer, babykamer, landelijke lavendelkamer en de Engelse kamer. Even op adem komen? In Brasserie-lunchroom Rozentuin, waarbij je wordt bediend door onder andere mensen met een verstandelijke beperking, staan lekkere winterse gerechten voor je klaar. Neem een Glühwein, een erwtensoep of een kopje warme chocolademelk met een oliebol met poedersuiker en het ultieme wintergevoel is compleet… Ook op het overdekte en sfeervolle winterterras ben je natuurlijk van harte welkom voor een winterse versnapering!

winter2Weer of geen weer
De donkere dagen voor Kerst spelen zich toch voornamelijk binnen af. Een dagje weg in de buitenlucht is dan een welkome afwisseling. De Winterfair in Dickenssfeer is dan het hét ideale dagje uit voor jong en oud! Wat te denken van de mini luchtballonnen die ‘s avonds in een open plek in het bos worden gevuld met hete lucht waarbij de bomen prachtig worden verlicht. Of de dieren die zich bij de schaapskooi laten horen en natuurlijk een enorme aantrekkingskracht op kinderen hebben. Mocht het toch regenachtig zijn, dan vermaak je je natuurlijk binnen, want ook daar is volop te zien en te doen. Bezoek één van de vele kramen of ga naar de expositieruimte waar je de Nachtwacht, het beroemdste schilderij van Nederland, op ware grootte kunt bewonderen. Naast de Nachtwacht zijn er nog meer levensechte kopieën uit de zeventiende eeuw te zien. Neem een ‘selfie’ of laat je fotograferen en geniet ondertussen van de pianoconcerten die worden gegeven.

Prijs & openingstijden
De Winterfair in Dickenssfeer, met een binnen- en buitenterrein, vindt plaats van donderdag 4 t/m zaterdag 6 én van woensdag 10 t/m zaterdag 13 december 2014 in de Beeldentuin in Garderen op de Veluwe. Voor mensen die slecht ter been zijn, is het gehele park rolstoelvriendelijk gemaakt. De openingstijden zijn van 10.00 tot 21.00 uur en op zaterdag sluit de Winterfair om 17.00 uur. De toegangsprijzen bedragen 6,50 (13 jaar en ouder). Kinderen t/m 12 jaar mogen gratis naar binnen. Kijk voor meer informatie op www.winterfairgarderen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.