De Hermitage presenteert een nieuwe tentoonstelling Romanovs in de ban van de ridders, waar de middeleeuwen tot leven komen! Met machtige tsaren, dappere ridders, schone jonkvrouwen, hoofse liefde en spannende toernooien. Bewonder ruim 250 topstukken uit de Europese middeleeuwse kunstcollectie en het Arsenaal van de Hermitage St.-Petersburg. 

De Hermitage is tijdelijk gesloten!

Helaas moeten ook de Hermitage vanaf vandaag de deuren weer (tijdelijk) sluiten. We vinden het ontzettend jammer dat wij jullie tijdens de decembermaand en feestdagen niet kunnen ontvangen. Voor nu blijven de deuren in ieder geval gesloten t/m 19 januari 2021.  Heb je al een ticket gekocht? Dan ontvang je een e-mail met meer informatie. Als je een ticket gereserveerd hebt met een vrijkaart/voucher dan kun je binnenkort opnieuw een ticket bestellen in de webshop. Houd de website van de Hermitage in de gaten voor meer informatie over wanneer de kaartverkoop weer van start gaat.

Een echte familietentoonstelling

Het avontuurlijke verhaal van Romanovs in de ban van de ridders is er voor het hele gezin. Van adembenemende kunst van bekende meesters als Hugo van der Goes tot een spannende speurtocht met hoorspel, voor kinderen vanaf 7 jaar. Ook is er een hashtag-tour waarin televisiepersoonlijkheid Tim Hofman enkele spraakmakende topstukken verbindt met populaire thema’s van nu. Geschikt voor jongeren vanaf 15 jaar. En voor 15-24 jarigen is er de Grand Art Game, met quizzen over de middeleeuwen en ridders. Maar bovenal is de tentoonstelling een beleving vol epische ridderavonturen, romantische jonkvrouwen en zeldzame kunstschatten die straks voor het eerst in Nederland te zien zijn.

Een veilig bezoek

De Hermitage zorgt er samen met de bezoekers voor dat het museumbezoek zo veilig en prettig mogelijk verloopt. De Hermitage hanteert hiervoor het protocol voor veilige en verantwoorde heropening van musea en het horecaprotocol. Daarnaast neemt de Hermitage waar nodig extra maatregelen. Kijk op de website voor meer informatie.

Kijk voor meer informatie en ticketverkoop op Hermitage.nl. Kinderen t/m 11 jaar mogen gratis de tentoonstelling bezoeken. Inclusief spannende speurtocht “Op drakentocht in de riddertijd”

Over de Hermitage

De Hermitage Amsterdam is een bestemming op zich want in en om het historische gebouw aan de Amstel is heel veel te doen. Bewonder prachtige kunstwerken in spectaculaire werelden. Geniet bij mooi weer van de prachtige, verborgen binnentuin. Het Café- Restaurant is tijdelijk gesloten maar voor een hapje en drankje kun je terecht bij de Takeaway in de foyer. De mooiste cadeaus, boeken en sieraden vind je in de Museumshop.  Ook in de omgeving is daarna veel te ontdekken. 

Het museum is eenvoudig te bereiken en geschikt voor een compleet dagje uit! Artis, Carré en de Hortus Botanicus zijn om de hoek en na een heerlijke wandeling langs de Amstel kom je in hartje Amsterdam terecht zoals Rembrandtplein en de Utrechtsestraat. De Hermitage is een bijzondere bestemming voor het hele gezin.

Uitgelichte afbeelding: © State Hermitage Museum, St Petersburg

11 thoughts on “Hermitage Amsterdam brengt riddertijd tot leven!

 1. We zitten al zo veel binnen in deze gekke tijd en je zou echt een ridder….uhm redder in nood zijn voor ons (papa+mama+2 broertjes) om er even op uit te gaan!

 2. Oooo geweldig, de Hermitage in Amsterdam,
  Wat een leuke actie, hier ben ik al een tijdje fan van.

  Maar helaas door Corona en onzekere tijden,
  Allerlei maatregelen en we drukte zo veel mogelijk moeten mijden,

  Is een uitje plannen niet vanzelfsprekend zoals vroeger maar juist een lastig karwei,
  Gelukkig mogen we weer en ik weet zeker: onze kleine man wordt vast en zeker blij.

  Als hij zich mag wanen in de tijd van ridders, jonkvrouwen en kastelen,
  Dromen van riddertoernooien of beschietingen vanaf de kantelen.

  Zo komen de Middeleeuwen weer tot leven,
  Lekker wegdromen al is het maar voor even.

  En wij, als volwassenen, kunnen genieten van die prachtige kunstcollectie,
  Offe… je toch ook even mee laten voeren in de kinderlijke fantasie 😀😉

  Met z’n allen meedoen aan die spannende ridder speurtocht,
  En dat ook nog met een “educatief” karakter, ik ben verkocht!

  Kortom een geweldig uitje voor het hele gezin,
  Hopelijk lopen wij binnenkort in de Hermitage als ik deze geweldige actie win!🤞🍀

 3. Eindelijk een super leuk uitje waar we nog wel heen mogen Doe heel graag mee Leuk voor het gezin om heen te mogen.

 4. Nou dat lijkt me leuk voor oma, mijn 2 oudste en ik, aangezien we helemaal in de ban zijn van de ridders uit de boekenserie de Grijze Jager

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.