Een bezoek aan het kindvriendelijke Restaurant Bruis stond al langer op de kaart, maar er kwam iedere keer iets tussen. Hoewel het restaurant nog niet zo lang open is, hebben ze tussendoor al verbouwd en daarin de wensen en opmerkingen van gasten ter harte genomen. Restaurant Bruis is gelegen in een (in-aanbouw-zijnde) nieuwbouwwijk van Blaricum. Het is centraal gelegen nabij een afslag van de snelweg A27 en er lopen verschillende fietsroutes langs. Op een mooie zondag nemen we de fiets voor een leuke tocht richting Restaurant Bruis.

Spelen in Restaurant Bruis
Daar aangekomen zijn we direct onze kinderen kwijt, die zijn de speeltuin ingedoken. Dan zoeken wij maar even een tafeltje op het terras buiten. Er zijn een aantal tafels gereserveerd voor wat later een feestelijke verjaardag blijkt te zijn. Langs de hele zijkant van het restaurant, aan de zonkant, zijn verschillende soorten zitjes van steigerhout of met kleurrijke stoelen aan een vierkant tafeltje. Voor ieder wat wils. We vinden een plekje aan de voorzijde in de zon, maar met parasol in de buurt voor het geval het ons te heet onder de voeten wordt.

Een blik op de drankenkaart leert ons dat we qua wijn of een speciaal biertje op de juiste plek zijn aangekomen. Restaurant Bruis heeft zelfs zijn eigen gebrouwen bier. Ik laat mij adviseren door het toegesnelde personeel en bestel uiteindelijk een rosé wijn. De meisjes komen even polshoogte nemen, lees de schoenen dumpen en roepen op de terugweg nog een bestelling door.

We kijken uit op de speeltuin die is rondom afgezet, er zijn ook fietsjes waarmee ze over het pad kunnen scheuren. Wat fijn dat er genoeg schommels en trampolines zijn, dan hoeven ze niet te staan wachten. Op het beschutte grasveldje naast het restaurant staat de tuinsproeier aan, dus we pikken de vaste gasten in badkleding er zo uit. We bestellen een schaaltje bitterballen, de zelfgemaakte mosterd blijkt een regelrechte hit te zijn, dat terwijl ik normaal geen mosterd eet. Zelfs de meisjes smullen ervan en weg zijn ze weer. Ik besluit binnen eens een kijkje te nemen en mijn mond valt open. Het is erg mooi ingericht met muurschilderingen, een grote open keuken en wederom totaal verschillende zitgelegenheden. Er is een massale lederen zithoek, maar ook een gedeelte met wandbanken en inschuifzitjes. Ook spot ik een houten tafel met leuke lampen die mij bedoeld lijkt voor een kinderpartijtje. Achterin het restaurant aangekomen zijn daar vier speelkamers op een rijtje waar de kinderen winkeltje, met een treinbaan of echt kunnen klussen. Alles is nieuw, schoon en er wordt gretig gebruik van gemaakt door de kleine gasten. Er loopt een hoge trap naar boven, die door schotten veiliger gemaakt is. Boven aangekomen tref ik een waar kinderparadijs aan met een filmkamer, met een klim-en glijwand, een hoek met GROTE bouwblokken, een tafel voor teken- en knutselwerken, twee wii’s, stoelen, zitzakken en een open balustrade die aansluit op het zitgedeelte op de begane grond.

Eten in Restaurant Bruis
De akoestiek is goed als we ons diner binnen nuttigen, we horen geen krijsende, alleen smakkende kinderen, want die menukaart is toch wel een verhaal apart. De kinderkaart is erg origineel en er worden alleen verantwoorde ingrediënten gebruikt. Zo spot ik de ideale pasta, zonder flubbertjes zoals de oudste het noemt. Natuurlijk staan er ook pannenkoeken op de kaart, alleen dan van een huisgemaakt beslag naar keuze. En de kroketjes zijn zelfgemaakt van rundvlees. Wat te denken van de lollige vla, een fruitspies en My first carpaccio, volop keuze. We kunnen bijna de verleiding van de kinderkaart niet weerstaan tot we een blik werpen op de dinerkaart. Het water loopt mij in de mond van de geroosterde bietensoep, gepekelde zalm met toast en rib-eye van de Mibrasa. Het leven is vol met keuzes, dus knopen worden doorgehakt en even later zitten we allemaal te smullen. De meisjes eten goed, want daarna mogen ze weer spelen met nieuw ontmoette vriendjes. Als grote finale bestellen we allemaal ‘De GROTE versiertruc’ en leuken onze gekozen ijsbolletjes op met smarties, hageltjes en een spekkie. Dan is het de hoogste tijd om naar huis te fietsen, want onze regio heeft nog geen schoolvakantie. Achterop valt de kleuter in slaap, volledig voldaan. In onze zomervakantie fietsen we nog een keer terug voor de lunch want ik heb de smoothies, boerenyoghurt en warm banaan-amandelbrood wel gezien.

De site van Restaurant Bruis in Blaricum geeft je verder alle informatie die je nodig hebt om er te komen, de openingstijden, feestjes en het gehele menu voor ontbijt, lunch en diner.

/Lmcmr

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.