Op zondag 31 maart is de familietentoonstelling Zeemonsters (4+) feestelijk geopend in het Maritiem Museum Rotterdam. Op de opening zong de winnares van The Voice Kids 2018, Yosina Roemajauw, nummers uit de animatiefilm ‘Vaiana’. Een reuzenkrab uit die film is namelijk in de expo te vinden. Ook gingen bezoekers voor het eerst op avontuur door de tentoonstelling en deden mee aan allerlei zeemonster-activiteiten.

Ontdek jij of ze écht bestaan?

In Zeemonsters ontdekken bezoekers de werelden van zes waterwezens. Zij nemen het monster van Loch Ness onder de loep, ontmoeten mega-octopus Kraken, een reuzenkrab en zeemeerminnen. Maar er is ook een grote schildpad die doet alsof hij een eiland is en zelfs de walvis die Jonas opat. Allemaal fantasie? Of zouden ze echt kunnen bestaan? Een spannende expo voor het hele gezin, te zien t/m september 2021.

Meivakantie vol zeemonsters

In het Maritiem Museum staat ook de meivakantie, van 28 april t/m 5 mei, in het teken van zeemonsters. Kinderen maken dan hun eigen zeemonster in een workshop of gaan aan de slag met een ‘stop-motion’ film. Ook is de muzikale vertelvoorstelling ‘Lampje’ te bewonderen, naar het veel bekroonde boek van Annet Schaap.

15 gedachten over “Familietentoonstelling Zeemonsters (4+) in het Maritiem Museum Rotterdam!

 1. Het lijkt mijn zoon een geweldig mooi museum om heen te gaan, dus deze meivakantie staat er een reis naar Rotterdam gepland om naar het maritiem museum te gaan. Als we winnen zouden we natuurlijk ook nog andere leuke dingen kunnen doen als we daar eenmaal zijn.

 2. Met 2 dochters die graag zeemeerminnen zouden zijn, is het wel heel tof om te zien wat er allemaal nog meer onder water leeft!

 3. Wat een leuk museum is dit om met mijn kinderen naartoe te gaan. Wij kennen alleen de Nemo in Amsterdam waar we graag naartoe gaan, het Maritiem Museum klinkt net zo leuk en uitdagend. Deze willen we graag bezoeken komende meivakantie.

 4. Lijkt mij super leuk om samen met mijn neefjes naar toe te gaan! Ik weet zeker dat ze dit museum geweldig zullen vinden!

 5. zou leuk zijn om daar eens naartoe te kunnen gaan. denk dat het erg leuk en interessant is voor onze dochters.

 6. Robin verzint altijd allerlei zee-avonturen,
  Die van hem wel eeuwig mogen duren.
  Hij ziet allerlei prachtige vissen en koralen.
  Z’n gezicht gaat er telkens weer van stralen!
  De onderwaterwereld vindt hij zo mooi.
  Hopelijk valt hij niet aan de haai ten prooi! 😉
  Ik hoop voor hem deze prijs te winnen,
  dan kunnen de onderwateravonturen gaan beginnen !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.