Op donderdag 30 en vrijdag 31 januari wordt er gestaakt in het onderwijs en dus zijn de meeste kinderen vrij. Dit kan behoorlijk vervelend zijn voor de ouders, zeker als er geen andere opvang mogelijk is. Voor de mensen die wel vrij zijn en erop uit willen, zet ik per provincie op een rijtje welke musea je kunt bezoeken.

Utrecht

Museum Speelklok, Utrecht

Op 30 en 31 januari is Museum Speelklok in Utrecht de hele dag gratis te bezoeken voor basisschoolkinderen en leerlingen van het voortgezet onderwijs, in verband met de stakingsdagen.

Meer informatie vind je hier.

Universiteitsmuseum, Utrecht

Ga samen op onderzoek uit en ontdek de wetenschapper in jezelf in het Universiteitsmuseum Utrecht. Hier kijk je mee over de schouder van wetenschappers van vroeger en van nu. Sta versteld van de negen meter hoge skelettentoren en trek een labjas aan en doe zelf proefjes in het Jeugdlab. Museumtuin de Oude Hortus is, met zijn kassen vol exotische bomen en planten, een verrassend stuk groen midden in de stad: elk seizoen weer anders! Je ontvangt op de stakingsdagen per gezin/groep een gratis skelettentour t.w.v. €2,50

Meer informatie vind je hier.

DOMunder, Utrecht

DOMunder is de prijswinnende historische attractie onder het Domplein in Utrecht voor jong en oud. Van de Romeinen, de roemrijke middeleeuwen tot aan het herbeleven van de storm van 1674, DOMunder neemt je mee door de bewogen geschiedenis van 2000 jaar Domplein, Utrecht, Nederland en Europa.

Meer informatie vind je hier.

Het Spoorwegmuseum, Utrecht

Het Spoorwegmuseum is niet zomaar een museum. Het is een fascinerende plek waar je ontdekt hoe de trein de wereld heeft veranderd. Met een levensecht station, een theater, spannende attracties en met wisselende tentoonstellingen en evenementen ben je altijd op het juiste spoor!

Meer informatie vind je hier.

Noord-Holland

NEMO Science Museum, Amsterdam

De collectie van NEMO Science Museum bestaat uit 19.500 objecten en laat de impact van techniek op ons leven zien. NEMO beheert de technische objecten in vier kerncollecties: verlichting, installatietechniek, energieopwekking en opslag én techniek in en rond het huis.

Tentoonstelling Humania biedt zelftests, spellen, museale objecten en persoonlijke verhalen en op deze manier ontdekt de bezoeker alles over zichzelf. Biologie, psychologie en technologie zijn daarbij het vertrekpunt.

Meer informatie vind je hier.

Het Scheepvaartmuseum, Amsterdam

Staat een bezoek aan Het Scheepvaartmuseum nog op je to-do-lijstje, dan is het goed om te weten dat het tijdens de stakingsdagen *gratis is! Als volwassen begeleider mag je (*indien het kind wat met je mee is 4 t/m 17 jaar is) óók gratis naar binnen! Er is ontzettend veel te doen…een leuk en leerzaam dagje uit dus!

Meer informatie vind je hier.

Het Tropenmuseum, Amsterdam

Kom naar het Tropenmuseum, er is tijdens de stakingsdagen gratis toegang voor alle kinderen t/m 18 jaar! Bezoek zeker de interactieve tentoonstelling Sabi Suriname en vier de lichtjesfeesten mee bij FEEST! Wereldwijd! Let op: kinderen onder de 12 jaar zijn verplicht onder begeleiding het museum te betreden.

Meer informatie vind je hier.

Rijksmuseum, Amsterdam

Tijdens de staking van de leraren in het basis en voortgezet onderwijs op 30 en 31 januari heeft het Rijksmuseum een extra programmering met gratis rondleidingen en activiteiten. Ga mee met een familierondleiding, bezoek het theater of kom tekenen met Rembrandt. Entree t/m 18 jaar is gratis op beide dagen.

Meer informatie vind je hier.

Flevoland

Veiligheidsmuseum PIT, Almere

PIT is hét museum voor politie, brandweer en ambulance, vernoemd naar het blauwe zwaailicht. Ontdek het heden, verleden en de toekomst van de hulpdiensten via een bijzondere collectie en interactieve games. De missie van PIT is om alle bezoekers meer te leren over het werk en de geschiedenis van de hulpdiensten en wat zij zelf kunnen doen om veiligheid in hun eigen omgeving te vergroten.

Meer informatie vind je hier.

Luchtvaartmuseum Aviodrome, Lelystad

Ervaar de Nederlandse luchtvaart van toen en nu! Bewonder meer dan 100 unieke oude en nieuwe vliegtoestellen van dichtbij. Stap aan boord van een echte Boeing 747 Jumbo Jet en haal zelf je vliegbrevet in een echte flight simulator. Of bekijk de spectaculaire 4D-film Skymania! Hoeveel waardevolle objecten ontdek jij in de schatkamers van Luchtvaartmuseum Aviodrome?

Meer informatie vind je hier.

Museum Schokland, Schokland

Museum Schokland is gevestigd op het voormalige eiland Schokland. Dit eiland werd drooggelegd tijdens het ontstaan van de provincie Flevoland. Vroeger was het gebied echter ook al bewoond. Zo zijn er sporen van bewoning gevonden die teruggaan tot 10.000 jaar geleden. Met een bijzondere ligging tussen het water en land in veroverde het gebied dan ook een plek op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Toepasselijk, aangezien Schokland de Nederlandse strijd tegen het water perfect laat zien. Bovendien is het gebied rijk aan archeologische schatten die goed bewaard zijn.

Meer informatie vind je hier.

Batavialand, Lelystad

Flevoland, de jongste provincie van Nederland, is het grootste droge scheepskerkhof ter wereld. Er kwamen honderden scheepswrakken tevoorschijn uit de poldergrond toen het gebied werd ingepolderd. In het museum van Batavialand komt jong en oud hier alles over te weten. Er zijn diverse tentoonstellingen voor jong en oud. Kinderen gaan aan de slag als archeoloog en ingenieur. Volwassenen bekijken een echt scheepswrak en komen meer te weten over de inpoldering.

Meer informatie vind je hier.

Noord-Brabant

Philips Museum, Eindhoven

Ga naar het Philips Museum en doe mee met de Lampjes-Speurtocht (kosten: €2,-) voor kinderen van 4 tot en met 8 jaar of met de iPad-game Mission Eureka (huur voor een iPad bedraagt €5,-) voor kinderen vanaf 8 jaar.

Meer informatie vind je hier.

Museum Klok & Peel, Asten

Tijdens een bezoekje aan het huidige museum maak je een reis terug de tijd in. Het verhaal begint 10 miljoen jaar geleden toen het Peelgebied nog onder water lag, in de diepe zee. Vele fossielen die dit bewijzen, kun je vinden in het museum. De vondsten die hier liggen vertellen de grote geschiedenis, zo beland je in de Plioceen (tijdperk van 2 miljoen jaar geleden) toen het Peelgebied een Mediterraan klimaat had. Kom te weten wat voor dieren er toentertijd rondliepen. De collectie neemt je steeds een stapje verder naar het heden. Je leert hoe het gebied van De Peel zich ontwikkeld heeft tot wat het vandaag de dag is.

Meer informatie vind je hier.

Het Markiezenhof, Bergen op Zoom

Het Markiezenhof is ongetwijfeld het mooiste middeleeuwse stadspaleis van West-Europa. Binnen huizen maar liefst twee musea: het Stad- & regio museum en het Kermismuseum. Ga op avontuur door dit uitgestrekte paleis met zijn vele kamers, galerijen, traptorens, binnenplaatsen en tuinen, en krijg een beeld van de historie van stad en regio. Erg leuk voor kinderen is het Kermismuseum, met onderdelen en miniaturen van nostalgische kermisattracties.

Meer informatie vind je hier.

Het Noordbrabants Museum, ‘s-Hertogenbosch

Het Noordbrabants Museum verzamelt objecten en kunstvoorwerpen die een relatie hebben met de kunst, geschiedenis en cultuur van Noord-Brabant en de Zuidelijke Nederlanden. De museumcollectie omvat meer dan 30.000 objecten, zoals schilderijen, prenten, tekeningen, textiel, munten & penningen, glas, zilver, kunstnijverheid, archeologie en typisch Brabantse objecten.

Meer informatie vind je hier.

Limburg

Continium Discovery Center, Kerkrade

Kijk je ogen uit in de geheel vernieuwde Explore Zone! Er zijn superveel nieuwe ontdek- en doestations waarmee je aan de slag kunt gaan. Wonen, leren, voeding, werken, gezondheid: de nieuwe Explore Zone biedt je vooral ook een vooruitblik op de toekomst. Ga je mee?

Meer informatie vind je hier.

Limburgs Museum, Venlo

In het Limburgs Museum maak je een interactieve ontdekkingstocht door de tijd. Beleef de wereld van kasteelbewoners, wandel in een stad met stadspoorten, kijk in de ogen van een Romein en waan je in de wereld van de prehistorische mensen. Naast de vaste tentoonstellingen zijn er altijd vernieuwende wisseltentoonstellingen. Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar is er een speurtocht die naar het nest van museum vogel Pieke leidt.

Meer informatie vind je hier.

Natuurhistorisch Museum, Maastricht

Het museum beheert meer dan een half miljoen objecten. In de collecties zijn ruim 11.000 soorten te vinden, waaronder meer dan 1000 type-exemplaren. Maak een reis door de tijd. Langs tropische moerassen van 350 miljoen jaar geleden en langs de Krijtzee met Mosasauriërs die Zuid-Limburg 70 miljoen jaar geleden overspoelde. Bekijk de dieren van de hellingbossen, de kalkgraslanden en de grindgaten, het aquarium met vissen die vandaag in de Limburgse beken leven. De afdeling ‘dynamiek’ vertelt het verhaal van hoe mens en natuur elkaar beïnvloeden. En er is nog meer…..veel plezier!

Meer informatie vind je hier.

Nederlands Mijnmuseum, Heerlen

Een wereld zonder de mijnen was in de jaren 50 bijna niet voor te stellen in de Limburgse mijnstreek. Echt álles draaide om de mijnindustrie. Toch werd de sluiting van de steenkolenmijnen in 1965 aangekondigd door minister Den Uyl. Veertig jaar na die ingrijpende gebeurtenis opende het Nederlands Mijnmuseum om deze diep genestelde geschiedenis levend te houden en om samen de verhalen van toen boven te blijven halen.

Meer informatie vind je hier.

Zeeland

Zeeuws Museum, Middelburg

Het Zeeuws Museum bevindt zich in de middeleeuwse abdij in het centrum van Middelburg. Met eigentijdse presentaties toont het museum een onverwachte kant van Zeeland. Laat je verrassen door de veelzijdige collectie met onder andere archeologie, schilderijen en zilver. De modepresentatie van het museum, met een spannende rol voor de streekdrachten, is een bezoek meer dan waard. Verwonder je in de Wonderkamers over de schatten en rariteiten die Zeeuwen eeuwenlang verzamelden.

Meer informatie vind je hier.

Bevrijdingsmuseum Zeeland, Nieuwdorp

In het Bevrijdingsmuseum Zeeland neemt de Slag om de Schelde een centrale plaats in. Deze slag vond plaats in de periode 18 september tot 9 november 1944 (na de mislukte slag om Arnhem). De Slag om de Schelde heeft niet die aandacht in de Nederlandse geschiedenis gekregen die het verdiende. Door de gewonnen Slag om de Schelde werd een groot deel van Zeeland bevrijd en kwam er een vrije doorgang over de Schelde. Antwerpen werd een belangrijke aanvoerhaven van de geallieerden in de strijd tegen de Duitsers. De duur van de strijd werd door de gewonnen Slag om de Schelde aanmerkelijk ingekort. Dat de Slag om de Schelde gepaard ging met veel slachtoffers, zowel burgers als soldaten mag niet vergeten worden.

Meer informatie vind je hier.

Zeeuws Maritiem MuZEEum, Vlissingen

In het muZEEum kunnen grote en kleine bezoekers op allerlei manieren ervaren wat de zee betekent voor de Zeeuwen. Er is voor kinderen een leuke speurtocht beschikbaar en er zijn allerlei spelletjes. Probeer bijvoorbeeld maar eens een schip veilig naar de haven in Antwerpen te loodsen, of om Paaseiland te vinden, of om de schatten te bergen, of om …

Meer informatie vind je hier.

Watersnoodmuseum, Ouwerkerk

Koos was 5 jaar en Mina 12 jaar toen zij werden overvallen door het water. Hoe hebben zij de ramp beleefd en overleefd? En hoe verliep hun leven erna? In het Jeugdwatersnoodmuseum ontdek je de verhalen van Koos en Mina. Deze zijn waargebeurd! Kies een schriftje en laat je door Koos of Mina meevoeren door het museum. Heb je de opdrachten voltooid? Dan krijg je een leuke beloning.

De schriftjes zijn beschikbaar in het Nederlands, Engels, Duits en Frans.

Meer informatie vind je hier.

Zuid-Holland

Kinderboekenmuseum, Den Haag

Ontdek, beleef en maak de mooiste verhalen in het Kinderboekenmuseum. Ga op avontuur door de wereld van het kinderboek en de eigen fantasie. Leuk voor kinderen én volwassenen. In de interactieve tentoonstelling Papiria ervaren kinderen de magie van het verhaal en ontdekken ze welk verhaal in hen verborgen zit. Dolend door het Diepe Denkersdal en de Dwarse Donderstenenravijn ontmoeten ze schrijvers, tekenaars én verhaalfiguren als Dolfje Weerwolfje, Minoes en Pippi Langkous. De tentoonstelling Kikker nodigt de allerkleinsten uit tot spel en prikkelt hun fantasie. Stap de wereld van Kikker binnen en beleef er een bijzonder avontuur!

Meer informatie vind je hier.

Museon, Den Haag

Het Museon is een levendige ontmoetingsplek in Den Haag, de Internationale Stad van Vrede en Recht, een museum met een laagdrempelige en innovatieve uitstraling. Het Museon ziet het als een van zijn taken de ruimte tussen de internationale stad enerzijds en de stad van de ‘gewone’ mensen anderzijds te overbruggen. De programmering van het museum sluit daarom aan bij het internationale karakter van de stad en brengt die ambities van Den Haag dichter bij het grote publiek.

Meer informatie vind je hier.

Museum de Gevangenpoort, Den Haag

Museum de Gevangenpoort is een uniek middeleeuws gebouw, gelegen aan de Hofvijver in het centrum van Den Haag. Tijdens een bezoek aan de eeuwenoude cellen en ruimtes ontdekt u hoe gevangenen door de eeuwen heen werden opgesloten, berecht en gestraft. Onderweg komt u schandborden, brandijzers, beenblokken en nog veel meer werktuigen tegen! Ieder uur is er een rondleiding door het museum, waarbij gidsen vertellen over het leven in de gevangenis, beroemde gevangenen, ontsnappingen en strafmaatregelen. Let op: Het museum is niet geschikt voor kinderen onder de 8 jaar.

Meer informatie vind je hier.

Drenthe

Nationaal Gevangenismuseum, Veenhuizen

Hier kun je op de stoel van de rechter zitten en voelen hoe het is om aan de schandpaal te staan. Het museum is gevestigd in een oud dwang gesticht dat in 1823 voor bedelaars en landlopers werd gebouwd. Een houten pijnbank en een radbraakkruis uit de 17e eeuw zijn twee van de topstukken. Het Gevangenismuseum is een modern en interactief museum, waar veel te beleven is voor jong en oud.

Meer informatie vind je hier.

Drents Museum, Assen

Samen met je (klein)kinderen de hele wereld ontdekken? Waar kan dat beter dan in het Drents Museum? In het avontuurlijke museum aan de Brink in Assen maak je kennis met bijzondere voorwerpen uit alle windstreken. Stap in de wondere wereld van Johannes van Lier en zijn excentrieke familie in Het Grootste Poppenhuis van Nederland. Wil je alles weten over de energieprovincie van Nederland bij uitstek, dan is Codename: Energy echt iets voor jou. En natuurlijk mogen bij een bezoek aan het Drents Museum de beroemde Drentse veenlijken niet worden overgeslagen…

Meer informatie vind je hier.

Museum de Proefkolonie, Frederiksoord

Ga 200 jaar terug in de tijd en beleef dit unieke verhaal van Johannes van den Bosch. In het nieuwe Museum De Proefkolonie in Frederiksoord treed je in de voetsporen van de eerste kolonisten en ervaar je hun onvergetelijke verhaal via een unieke multimediale tijdreis! Stap binnen in de stadse achterbuurten van toen: ruik de armoede en voel de ellende. Bekijk de film die laat zien hoe de eerste kolonisten na een zware reis arriveren in hun nieuwe ‘paradijs’. Ontdek in de expositieruime wat er terechtkomt van de ambities van Van den Bosch. Hier wordt duidelijk hoe zijn tot op de cent doorgerekende plannen botsen met de weerbarstige praktijk. Krijg tenslotte antwoord op de vraag hoe het de landbouwkoloniën van de Maatschappij van Weldadigheid is vergaan en maak kennis met de unieke materiële erfenis van dit sociale experiment.

Meer informatie vind je hier.

Friesland

Fries Museum, Leeuwarden

Dans met de mysterieuze Mata Hari, duik in haar dagboek en ontdek haar trieste lot als mogelijk dubbelspionne. Strijd met de 16de-eeuwse rebel Grutte Pier tegen de Hollanders of val ten prooi aan zijn enorme zwaard als je geen ‘bûter brea en griene tsiis’ kunt zeggen. Voel je even de koning of koningin van Friesland met het fonkelende goud en zilver uit de terpen. Of geniet van werk van (wereld)beroemde kunstenaars en slow design van toonaangevende ontwerpers – stoer en duurzaam, met oog voor traditie en vakmanschap. In het Fries Verzetsmuseum maak je kennis met hongerkinderen die werden ondergebracht op het Friese platteland om aan te sterken. En er is nog veeeeel meer….o.a. iets met stoere Vikingen!

Meer informatie vind je hier.

Wrakkenmuseum, Terschelling

Eigenaar en wrakduiker Hille van Dieren verzamelt al vanaf 1975 opgedoken inventarisstukken van de vele scheepswrakken rondom het eiland Terschelling. Het museum ligt vol rariteiten uit de periode 1650 tot heden. Een spannend museum voor grote en kleine mensen.

Meer informatie vind je hier.

Schaatsmuseum, Hindeloopen

Haal herinneringen op in Friesland, het mekka van de schaatssport. Ontdek de complete Elfstedentocht geschiedenis en bekijk de grootste collectie schaatsen ter wereld!

Meer informatie vind je hier.

Het Fries Scheepvaart Museum, Sneek

De collectie van het Fries Scheepvaart Museum bevat ruim 22.000 voorwerpen en bijna 43.000 foto’s. Daarnaast is er in het museum een bibliotheek met bijna 12.000 titels en worden er archieven bewaard. De collectie bestaat uit twee verzamelgebieden: de geschiedenis van de Friese scheepvaart en de geschiedenis van de stad Sneek en de Friese Zuidwesthoek. Daarnaast is er ook nog een deelcollectie schaatsen en ijssport.

Meer informatie vind je hier.

Overijssel

Zoutmuseum, Delden

Het Zoutmuseum vertelt het complete verhaal over zout. In het museum gaat het niet alleen over de geschiedenis rondom Twickel, Boekelo en Hengelo, maar ook om de periodes veel verder terug in de tijd. Zout is in de wereldgeschiedenis een belangrijke component in de chemie. Dit wordt op een speelse en educatieve manier belicht. Kinderen zien op een aansprekende manier het belang van en de mogelijkheden, die zout biedt. Het Zoutmuseum stelt voor spreekbeurten prachtige hulpmiddelen beschikbaar. Zeer de moeite waard is de basisexpositie en grote verzameling zoutvaatjes.

Meer informatie vind je hier.

Speelgoedmuseum, Deventer

Jaarlijks vinden tienduizenden kinderen en (groot)ouders hun weg naar Speelgoedmuseum Deventer. We zijn een familiemuseum boordevol alledaags en bijzonder speelgoed waar mensen van 0 tot 88 een geweldige en leerzame middag beleven. Kinderen kijken niet alleen met hun ogen. Daarom zijn er ook plekken in het museum waar kinderen dingen mogen doen. De speelzolder, spelletjesruimte en opticazaal zijn daarbij favoriet.

Meer informatie vind je hier.

Bonami SpelComputer Museum, Zwolle

In het 3000m2 grootte museum in Zwolle vindt u talloze computers, spelcomputers, retro arcadekasten en flipperkasten. Bovendien wordt de collectie nog dagelijks uitgebreid. Er kunnen altijd 250 personen gelijktijdig met de apparaten spelen en alles uitproberen. Na betaling van de entreeprijs zijn deze uiteraard allemaal gratis te bespelen.Daarnaast is er natuurlijk ook heel erg veel te bekijken. Gemiddeld duurt een bezoek aan het museum 3 tot 4 uur. Het is een leerzaam en vooral interactief uitje voor de hele familie. Het museum schept verbondenheid tussen jong en oud!

Meer informatie vind je hier.

Techniekmuseum Oyfo, Hengelo

De vaste collectie van Oyfo Techniekmuseum beslaat zes themalijnen:
Textiel, Machine- en werktuigbouw, Elektrotechniek, Telecommunicatie, Procestechniek en Radar & Detectie. Het thema duurzaamheid wordt op interactieve wijze vertaald in de E-missionzaal. Op de bovenste verdieping van het museum bevindt zich het Spel der Techniek: een uitdagende en interactieve (technische) ontdekkingszaal.

Meer informatie vind je hier.

Groningen

Groninger Museum, Groningen

Ontdek jij graag nieuwe dingen en word je daar blij van? Dan is het Groninger Museum dé plek voor jou. Elke ruimte ziet er compleet anders uit en in het atelier leer je allerlei nieuwe technieken. Kinderen en jongeren tot en met 18 jaar hebben gratis toegang tot het museum.

Meer informatie vind je hier.

Universiteitsmuseum, Groningen

Het Universiteitsmuseum is sinds 1934 een wetenschapsmuseum in het academische hart van de studentenstad Groningen. Het museum heeft een veelzijdige collectie, waarin natuur, cultuur en wetenschap in elkaar over lopen. Momenteel is tentoonstelling De Dode Dierentuin / Dead Zoo te bezoeken. De indrukwekkende zoölogische collectie van het Universiteitsmuseum, verzameld door tal van wetenschappers, staat centraal. Een reis door Afrika, Amerika, Oceanië, Eurazië en de onderwaterwereld neemt je mee naar kleurrijke vogels, zeldzame spinnen, prachtige vissen, spannende roofdieren en nog veel meer.

Meer informatie vind je hier.

GRID Grafisch Museum, Groningen

Bij GRID, nog geen minuutje lopen van de Martinitoren en Grote Markt, komt grafisch erfgoed tot leven! Bekijk tijdens een bezoek de wisselende tentoonstelling, de drukkerij en boekbinderij, of ga zelf aan de slag in een van de vele activiteiten en workshops voor kinderen en volwassenen.

Meer informatie vind je hier.

Noordelijk Scheepvaartmuseum, Groningen

Voor kinderen van 4 tot 6 jaar heeft het museum een ‘plaatjeszoektocht’ gemaakt. Je gaat aan de hand van detailfoto’s op zoek naar een voorwerp in het museum, je (groot)ouders/tante/oom/buurman/oppas/etc. kan dan via een informatieblad uitleggen wat het voorwerp is en waar het voor gebruikt werd. Deze zoektocht is te leen bij de ontvangstbalie van het museum. Een bezoek met dit plaatjesboek duurt circa een uur.

Speciaal voor kinderen die het museum bezoeken heeft het Noordelijk Scheepvaartmuseum een aantal piratenspeurtochten ontwikkeld voor verschillende leeftijdsgroepen (vanaf 7 jaar, vanaf 10 jaar en vanaf 12 jaar). Deze speurtochten zijn bij de receptie van het museum gratis verkrijgbaar!

Meer informatie vind je hier.

Gelderland

Nederlands Watermuseum, Arnhem

Het Nederlands Watermuseum in Arnhem is het museum dat zich richt op informatie over alles aspecten van water, zoals waterhuishouding, drinkwater en waterzuivering. Maak je eigen shampoo in de shampoo-fabriek, doe proefjes in het Waterlab en leer meer over water.

Meer informatie vind je hier.

MuZIEum, Nijmegen

Hoe is het om blind of slechtziend te zijn? Daar kun je over lezen, een ervaringsdeskundige je erover laten vertellen, maar in het muZIEum ervaar je het zelf! Ga mee op pad in een wereld waar horen, ruiken, voelen en proeven opeens een veel grotere rol spelen dan je gewend bent. Juist dit maakt het muZIEum een unieke belevenis. De gids die je rondleidt is blind of slechtziend en vertelt uit eigen ervaring. Na je bezoek aan het muZIEum zie je de wereld ineens door heel andere ogen.

Meer informatie vind je hier.

Marechausseemuseum, Buren

Als je het museum binnenstapt wil je je natuurlijk wel een echte marechaussee voelen. Je mag je dan ook verkleden in marechausseekleren, in een echte marechaussee-auto zitten – doet de sirene het nog?? – of nog mooier: op een marechausseemotor zitten!

Meer informatie vind je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.