Tijdens de voorjaarsvakantie, van 21 februari t/m 1 maart, kunnen bezoekers in het Maritiem Museum Rotterdam, elke dag van de week op zoek naar nieuwe vormen van energiewinning op zee. In de ‘Offshore Experience’ presenteren acht nieuwe studenten, scholieren en maritieme experts hun ideeën voor het verduurzamen van offshore-installaties en maritieme technieken. Wie heeft dit jaar het beste idee? Deze vakantie is het ook de laatste kans om de tentoonstelling ‘Zeekastelen’ te bezoeken, een van de langstlopende tentoonstellingen ooit in het museum. Voor kinderen van 6 tot 12 jaar is er een muziekworkshop en het vernieuwde museumcafé ‘Het Lage Licht’ is volop in bedrijf. Vier de vakantie in het Maritiem Museum Rotterdam! Tickets zijn online te koop.

Nieuwe pitches

In de ‘Offshore Experience’ zijn vanaf deze voorjaarsvakantie nieuwe pitches te zien over energiewinning op zee. Studenten, scholieren en maritieme experts presenteren hun ideeën voor het verduurzamen van offshore-installaties en maritieme technieken. Zo zie je een turbine waar vissen veilig doorheen kunnen zwemmen. Die is zo groot dat een orka erdoor kan. En is er een idee van studenten om met plaksensoren offshore installaties beter in de gaten te houden, zodat ze langer mee gaan. Want zoals ze zelf zeggen “je gooit je fiets toch ook niet weg als je een lekke band hebt?” Na het zien van de pitches kunnen bezoeker hun stem uitbrengen op het beste idee.

Muzikale workshop ‘maritieme meezingers’

Muziekdocenten van SKVR geven op woensdag 26 en donderdag 27 februari muziekworkshops voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Tijdens de workshop maken ze kennis met diverse instrumenten en vormen ze samen een ‘maritiem orkest’. Er worden stoere zeeroverssongs en mooie zeemeerminnenliedjes gespeeld en gezongen. In de grote finale: het ‘Zeerovers- en zeemeerminnenconcert’, speelt en zingt iedereen mee!

Ontdek de Maritiem Museum Haven

Voor wie wilt ontdekken hoe het leven en werken aan boord was in vervlogen tijden is er iedere dag een gratis rondleiding (8+) in de Maritiem Museum Haven. Iedere dag om 11:30 en 13:30u kunnen bezoekers mee op een leerzame ontdekkingstocht. Wat is er allemaal gebeurd in de Rotterdamse haven de laatste 100 jaar?

Zeekastelen (t/m 7 maart)

In de tentoonstelling ‘Zeekastelen’ ervaren bezoekers hoe het is om op vakantie te gaan met een cruiseschip. Net als op een echt cruiseschip trekken ze door gangen met hutten, kunnen ze relaxen bij het zwembad of aanschuiven bij het Captains diner. ‘Zeekastelen’ is een van de langstlopende tentoonstellingen ooit van het Maritiem Museum Rotterdam.

Museumcafé ‘Het Lage Licht’

Op zaterdag 21 februari gaan de deuren open van het vernieuwde museumcafé ‘Het Lage Licht’. Tijdens openingstijden van het museum kunnen bezoekers en passanten hier terecht voor een kopje koffie met taart, hartige broodjes, uitgebreide lunch of een borrel.

Uitgelichte afbeelding: The Offshore Experience. FOTO MARCO DE SWART

One thought on “Offshore Experience in het Maritiem Museum Rotterdam!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.