Zoals alle basisschoolkinderen hebben mijn jongens deze week meivakantie. Deze keer zijn we niet op vakantie, maar vullen we deze weken (het zijn er 2 in ons geval) met lekker luieren, maar ook met leuke dagtripjes. Zo kwam het dat we afgelopen maandag naar de Julianatoren in Apeldoorn mochten namens KiDDoWz!

Superleuk, omdat wij er nog nooit eerder zijn geweest. Al was ik wel een beetje bang dat het park wellicht niet meer zo leuk zou zijn voor mijn jongens van 8 en 11 jaar omdat de commercials doen vermoeden dat het park zich voornamelijk richt op kleine kinderen. Maar dat had ik volledig mis, het is ook voor deze leeftijdsgroep een leuk park om een dagje te verblijven. Juist omdat ze overal in mogen zonder een volwassene maakt dat gelijk dat ze dat erg stoer vonden, want ben je langer dan 1.20m dan mag je in vrijwel alle attracties zonder een ouder iemand naast je.

Afgelopen maandag was de première van Cas de Ranger Experience, Mijn jongens zijn fan van dieren en de natuur, dus Cas de Ranger viel ook direct helemaal goed bij ze. Van te voren hebben de jongens de Youtube filmpjes van Cas gezien, die te zien zijn op het Youtube-kanaal van de Julianatoren. Elke zaterdag vanaf 9.00u is er een nieuwe aflevering te zien, dus zeker een aanrader om te gaan volgen!

De Interactieve Cas de Rangershow op het park van de Julianatoren maakt ieder kindje klaar om zelf het leerzame parcours te gaan doen. Cas de Ranger vertelt namelijk van alles over de dieren, planten en bomen die je daar in de omgeving kan vinden zodat je klaar bent om in het bos te ervaren wat voor een avonturier jij bent. Weet je alle antwoorden tijdens de speurtocht te vinden en los je de puzzel op, dan mag je je een echte Ranger noemen, en ontvang je een mooi certificaat! En wie wil dit nu niet? Wij hebben het parcours natuurlijk ook gelopen, en dit was nog niet eens zo makkelijk, vooral de leeftijd van een boom vinden was nog een flink telklusje. Beide jongens zijn uiteraard een Ranger geworden, en daar ook heel trots op! Ook Cas de Ranger heeft er twee fans bij, want Cas doet het op een leuke en zeer ontspannen manier wat alle kindjes aanspreekt. Het parcours van de speurtocht is mooi gemaakt, vooral de houten dieren zijn al het bezichtigen waard.

Met Cas de Ranger Experience heeft de Julianatoren er een leuk educatief gedeelte bij, waar denk ik veel ouders erg blij van worden. Zo kan je naast een dagje spelen, vliegen en schommelen ook nog wat leren! Wat ik zelf ook erg prettig vind van de Julianatoren, is dat er naast diverse snacks om te eten ook gewoon fruit en verse sap te koop is.

Uiteraard hebben de jongens zich de rest van de dag ook nog in het park uitstekend vermaakt, ondanks dat het weer niet al te best was, heeft dat geen effect gehad op een gezellige dag in de Julianatoren! Want ritjes in de achtbaan, het schip en de vliegende Jul en Juliaatjes blijven voor elke leeftijd leuk.

/Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.