Twee weken geleden was het zo ver, vriendlief en ik hadden date night en gingen samen uit eten. Waarschijnlijk herkennen alle papa’s en mama’s wel het euforische gevoel wat je dan hebt. Even weg zónder de kids…dat komt eigenlijk (bijna) nooit voor toch! We waren uitgenodigd om te komen eten bij Restaurant De Kleine Parade in Utrecht en gingen er met de trein heen!Locatie
Restaurant De Kleine Parade bevindt zich in de Drieharingstraat, een gezellig straatje vol met restaurants. Door de ideale ligging tussen het historische centrum van Utrecht, Hoog Catharijne, het centraal station en Tivoli Vredenburg is deze straat niet te missen.Concept
De Kleine Parade is een modern restaurant waar je gebruik kunt maken van shared dining (samen eten, samen delen). Restaurant De Kleine Parade serveert klassieke gerechten met een moderne touch en voor gemiddeld €10 per gerecht, heb je al een heerlijk maaltje. Toegankelijk voor iedereen dus!Sfeer
Restaurant De Kleine Parade heeft een gezellige en warme sfeer. Het is een trendy opgezet restaurant, waar iedereen zich thuis zal voelen. Wij kozen ervoor om buiten te eten, aangezien het heerlijk weer was. Op het terras was het erg gezellig en je kunt lekker om je heen kijken. Omdat je in een echte restaurant-straat zit, is het gezellig druk en wordt er veel gepraat.

Kaart
De kaart is ontzettend uitgebreid en bevat de meest verrassende smaakcombinaties. Wat dacht je bijvoorbeeld van Steak tartaar in combinatie met augurk, eierdooier, mosterdzaad en sjalot? Of krabkoekjes op een bedje van spaghetti gemaakt van paarse bospeen, in combinatie met een sinaasappeldip?

Je kunt kiezen uit de verschillende plateaus (parades) vanaf twee personen, waarop je verschillende gerechten zult vinden als voorproefjes. De koks laten hiermee zien wat ze in huis hebben. Mocht je na het plateau nog zin hebben in een bepaald gerecht, dan kun je de grotere variant bestellen. Je kunt er natuurlijk ook altijd voor kiezen om meteen een groot gerecht te nemen, daar ben je vrij in.

Restaurant de Kleine Parade heeft naast de gewone (fris)dranken ook een uitgebreide wijnkaart en schenkt ook biertjes van de tap. Ik dronk een glas cava (altijd fijn, ik drink geloof ik 1 wijntje per jaar) en meneer koos voor een speciaal biertje. Daarnaast natuurlijk gewoon frisdrank (daar zijn we mee begonnen hoor).

Smaak van het eten
Tja, wat kan ik anders zeggen dan dat we enorm hebben genoten van al het lekkers dat ons voorgeschoteld is. Wij lieten de chef de keus wat we gingen eten. We werden dus enorm verrast met een heerlijk uiteenlopend plateau. Na deze parade kozen wij allebei nog een groter gerecht. Vriendlief ging voor de geroosterde eend met framboos en ik koos de makreelsalade met witte druiven. In een woord GENIETEN! We eindigden met een parade van desserts, ook ontzettend lekker! Met een vol buikje zijn we weer naar huis gegaan. Wat een heerlijke avond met fantastisch eten!

Personeel
Het personeel krijgt een tien met een griffel! Iedere klant wordt op dezelfde beleefde en enthousiaste manier behandeld. Wij waren er natuurlijk op uitnodiging, maar in de bejegening was dat niet te merken. Onze tafelheer was voor iedereen even vriendelijk en behulpzaam. Er wordt standaard een uitgebreide uitleg gegeven over de kaart, aan de bezoekers die voor het eerst aanschuiven bij dit leuke restaurant. Regelmatig wordt er geïnformeerd of het smaakt en of er nog iets gebracht moet worden.

Restaurant De Kleine Parade
Drieharingstraat 2
Utrecht

Maandag 17.00 - 22.00 uur
Dinsdag 17.00 - 22.00 uur
Woensdag 17.00 - 22.00 uur
Donderdag 17.00 - 22.00 uur
Vrijdag 17.00 - 22.00 uur
Zaterdag 16.00 - 22.00 uur
Zondag 16.00 - 22.00 uur

Kosteloos reserveren kan telefonisch via 030 – 743 19 15 of via de website.

9 gedachten over “HotSpot in Utrecht: Restaurant De Kleine Parade

  1. Vind ik wel handig zo allemaal kleine gerechtjes. Ik deel ook altijd met mijn man en zo is het gemakkelijker om te delen. Ziet er wel allemaal enorm lekker uit in een gezellig restaurant!

  2. Leuk zo’n bord met allemaal verschillende gerechtjes! Ik kan nooit kiezen, dus dit is ideaal om eerst te proeven! Zo’n ander restaurant in Utrecht waar ik ben geweest heeft ook zo’n soort concept. Dan kan je kiezen of je twee halve of één heel gerecht neemt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.