Ken je die reclame van Disney waarin ouders hun kinderen vertellen dat ze naar Disneyland gaan? Die koppies van die kinderen zijn onbetaalbaar! Precies zó zag ook het gezicht van mijn dochter er gistermorgen uit. Alleen gingen we niet naar Disneyland, maar naar Disney on Ice: betoverende werelden. Voor velen zijn de shows inmiddels traditie rond kerst, maar voor ons de eerste keer!

Op naar Ahoy
Na een rit van bijna 3 uur (A. van uiterst oost naar west duurt even B. misschien moeten we ons navigatiesysteem even updaten en C door de zenuwen moest Roos 3x naar de wc) kwamen we aan bij Ahoy. Hoewel we er later waren dan gepland, was er nog voldoende parkeergelegenheid op de parkeerplaatsen gelijk naast Ahoy. Ik ben in bezit van een invalidenparkeerkaart, maar ook als ik deze niet had gehad, hadden we nog dichtbij kunnen parkeren. Voor ons vertrek had ik gekeken naar de mogelijkheid om een parkeerplaats te reserveren. De kosten daarvan zijn €17,50 tegenover €13,00 die ik nu heb betaald. Ik ben blij dat ik het niet gedaan heb.

Bij binnenkomst viel ons gelijk op dat er veel kinderen verkleed waren! Anna, Elsa, Ariel, Minnie, Mickey en nog veel meer Disneyfiguren renden enthousiast om ons heen. Gelukkig waren we hierover al getipt door Cassandra van Momambition.nl en hadden ook wij een kleine Elsa mee!

Merchandise
Aan merchandise geen gebrek. Dit is erg slim aangepakt door Disney. Niet alleen aan de zijkant, maar ook in de stroom mensen staan verkopers met allerhande onbetaalbare Disneyattributen, waar kleine kinderen zich aan vergapen (en waar de betalende (groot)ouders zich het wezenloos van schrikken). Merchandise is leuk en ik vind het enig om ook mijn dochter een herinnering te geven, maar met deze prijzen is het niet meer leuk. Maar goed… natuurlijk gingen ook wij uiteindelijk overstag en danste onze Elsa rond met een prachtige toverstaf van…niet schrikken… €22,00!!!! Daarna nog €9,00 voor de popcorn en leeg was de portemonnee! Een cadeautje meenemen voor haar broertje die ziek thuis zat, zat er nu niet meer in helaas.

Voorzieningen voor gehandicapten
Daarna gingen we op zoek naar onze plekken. Zoals altijd ben ik erg benieuwd naar het rolstoelpodium. Is het goed begaanbaar? Heb je duidelijk zicht of is het podium weggedrukt in een hoekje en het aller aller allerbelangrijkste…. zit ik bij, of in ieder geval dichtbij, de rest van mijn gezin. Hoewel ik heel blij ben met de faciliteiten die overal voor gehandicapten worden gegeven, is het heel moeilijk om als moeder niet bij je gezin te kunnen zitten. Op het rolstoelpodium wordt namelijk standaard maar één begeleider toegestaan. Logisch, maar ook zo jammer, want dat betekent dat we nooit met zijn allen ergens van kunnen genieten. Vooraf had ik dit besproken met onze contactpersoon Bruno van De Haas Projecten en écht voor het allereerst heb ik sámen met mijn gezin een show kunnen bekijken! Gewoon lekker bij elkaar!!! Duizend maal dank daarvoor! Het rolstoelpodium lag overigens perfect vooraan en ik denk dat we het beste zicht van de hele tribune hadden!

Toen moest ik natuurlijk nog plassen…maar helaas waren er geen invalidentoiletten in de hal en moest ik op zoek naar andere toiletten, waarvoor ik terug naar de hoofdingang van Ahoy werd verwezen. Dus een tip…mocht je gebruik willen maken van en invalidentoilet…ga gelijk bij binnenkomst!

De Show
Maar goed… de show! Want dat is waar we natuurlijk reikhalzend naar uitkeken!

Minnie, Mickey, Donald en Goofy traden op als gastheren (en vrouw, sorry Minnie) van de middag. Al snel nadat we op zeer enthousiaste wijze welkom waren geheten, kondigden ze de eerste van de vier films aan, die tijdens deze show in de picture stonden: Toy Story!

Toy Story
Met veel bombarie (oh ja, aanrader! Als je een kind hebt die nogal gevoelig is voor geluidsprikkels…neem een koptelefoon mee! Heb geluid is overweldigend) openden de patrouille van groene soldaten het Toy Story 3 spektakel.

Als Andy het ouderlijk huis verlaat om te gaan studeren, blijft zijn speelgoed achter in een doos. Om niet te verstoffen wordt het gedoneerd aan een kinderdagverblijf waar, de op het oog knuffelachtige, maar o zo boosaardige, beer Lotso de baas is. Samen met Ken, die niet al te snugger is, zetten ze de bekende Toy Story figuren gevangen. Maar gelukkig is daar good old Woody die iedereen op spectaculaire wijze (vliegend, schaatsend, het kan niet gek genoeg) weet te bevrijden.

Na maar liefst 45 minuten Toy Story (in mijn ogen ietwat lang, zeker in verhouding tot de rest én omdat Toy Story niet heel bekend is bij de veelal zeer jonge kinderen) doken we de zee in op zoek naar Ariël!

De kleine zeemeermin
Sebastiaan komt op in een prachtig onderwater decor en het bekende verhaal van ‘De kleine Zeemeermin’ speelt zich vlak voor onze ogen af. Ariël danst over het ijs alsof haar leven er van afhangt. Prachtig! Sowieso een compliment voor alle schaatsers die in de meest uiteenlopende kostuums de wonderbaarlijkste capriolen uit kunnen halen. Gemene Ursula is heeft een prachtig kostuum en door de grote hiervan wordt haar kwaadaardigheid onderstreept. Zal zij er in slagen om Ariël haar prachtige stem af te nemen? Of is de prins op tijd op Ariël te zoenen?

De bekende liedjes passeren de revue en worden naast mij meegezongen. Helaas duurt het optreden van Ariël een stuk korter dan dat van Toy Story. Hooguit 15 minuutjes. Daarna volgt een korte pauze. Aangezien het publiek nog lang na het beginnen van de tweede helft naar hun plaatsen blijft stromen, vermoed ik dat de capaciteit van de toiletten onvoldoende is.

Cars
“Mama..”, zei Roos, “Er komen toch geen echte auto’s op het ijs?”. Op het antwoord hoefden we niet lang te wachten. Met luid vuurwerk werd de volgende film door Mickey en Minnie aangekondigd: Cars!  Luid slippend, knallend en racend showen de beroemde Cars auto’s hun kunsten. Voorzien van het nodige vuur(werk) geven de de beroemde auto’s uit Radiator Springs een show weg. Zonder echte verhaallijn, maar dat maken ze ruimschoots goed!

Frozen
En dan… het deel van de show waar onze kleine Elsa met smart op wachtte… Frozen! De film waar menig meisjeshart sneller van gaat kloppen. Hoe geweldig is het om je helden uit de film in het echt te zien. En dan ook nog zo dichtbij! Elsa en Anna, hun zoektocht naar geborgenheid en ware liefde. Stoere Christoff, gemene Hans en aandoenlijke Olaf. Ze passeren allemaal de revue. Ik ben van deze film gaan houden en geniet samen met Roos enorm van de prachtige dans en het mooie decor.

Liedjes worden luidkeels meegezongen in de zaal. Door de licht en geluidseffecten lukt het om je als toeschouwer goed in het verhaal te trekken. Zowel Elsa als Anna blinken uit op de schaats. En de sneeuw maakt het geheel af.  Een genot om naar te kijken.

Nieuwsgierig geworden?
Helaas is dan het hele feest daarna voorbij en moeten we afscheid nemen van alle Disneyhelden. Nieuwsgierig geworden en wil je alvast een sneak peak? Bekijk dan even dit filmpje!

Disney on Ice is van 13-17 december te zien in Ahoy, Rotterdam. Daarna verhuist de show naar Utrecht waar het van 23-26 december te zien is in de Jaarbeurs. De show eindigt zijn Nederlandse tour in de RAI Amsterdam van 28-30 december.

Tickets zijn te koop vanaf 18 euro. Voor kinderen tot 2 jaar hoef je niet te betalen. Kijk voor meer informatie en het kopen van tickets op de website van Disney on Ice.

/Annemarel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.