Na het succes van vorig jaar met meer dan 30.000 bezoekers brult Monster Jam® op zaterdag 8 juli opnieuw in De Kuip in Rotterdam! Met dit jaar nog meer races, meer freestyle, meer wheelies, dus nog meer actie!

Monster Jam® is het meest spectaculaire live event op vier wielen. Al meer dan 25 jaar brengt Monster Jam® wereldwijd high-power entertainment voor de het hele gezin, gecombineerd met ultieme off-road motorsport. Drivers van wereldklasse strijden in zowel monster truck racing als freestyle competities. Er is dus genoeg te zien en te beleven!

Wat zijn Monster Jam® Trucks?
Iedere Monster Jam® truck is ongeveer 3,20 meter hoog, 3,65 meter breed, 5,20 meter lang en weegt 4.500 kilogram. Een Monster Jam® motor genereert 1.500 PK dankzij een blower die lucht en brandstof in de motor perst. De motor loopt op methanol, dat opgeslagen zit in een speciaal geconstrueerde veiligheidscel en verbruikt 11 liter per minuut. De truck maakt gebruik van een four-link race ophanging met vier bars die de voor- en achteras koppelen aan het frame. Hij rijdt op clusters van met stikstof gevulde schokbrekers, die zorgen voor 75 centimeter demping tijdens de rit. De BKT banden zijn 1,68 meter in diameter en 1,10 meter breed,  ze worden opgeblazen tot 16-20 psi en wegen met wielen 365 kilogram per stuk. De cabine van de driver is een stalen veiligheidscontructie, vervaardigd uit een buis en gemonteerd op het truck chassis. De truck body’s zijn op maat gemaakt en van fiberglas. Iedere truck wordt getransporteerd in een speciaal geprepareerde trailer, waarin ook de reserve onderdelen zitten.

Hoe wordt het parcours gemaakt?
Het Monster Jam® parcours wordt gemaakt van vrachtwagenladingen modder, die naar het stadion gebracht worden en op het veld gestort worden. De hoeveelheid modder hangt af van het formaat van het stadion. Een speciale crew werkt allereerst aan de basis en maakt vervolgens de obstakels in een paar dagen tijd. Alle obstakels worden nauwkeurig gemeten, zodat de competitie eerlijk verloopt en om ervoor te zorgen dat het parcours zorgt voor de nodige spanning en opwinding.

Hoe worden de punten gescoord en wie kiest de winnaar?
Punten worden gegeven op basis van het optreden. De winnaar van de competitie ontvangt de hoogste punten, terwijl de rest van het deelnemers minder punten ontvangt. Het aantal punten dat gegeven kan worden verschilt per onderdeel van de competitie.

Een jury samengesteld uit bezoekers bekijkt de competitie en geeft punten aan het optreden. Elk jurylid kan punten geven van 1 (laagst) tot 10 (hoogst). Als de scores zijn vastgelegd, worden de hoogste en laagste score afgetrokken.. De scores opgeteld is het eindtotaal. In het geval van een gelijk aantal punten wordt de hoogste score afgetrokken

Wat is de Pit Party?
Monster Jam® start vaak met een Pit Party, waardoor fans de kans hebben om de drivers te ontmoeten en foto’s én handtekeningen te scoren. Voor een Pit Party heb je een apart ticket nodig naast het ticket voor de Monster Jam® show.

De Pit Party start om 11.30 uur en eindigt om 13.00 uur. LET OP: Toegang tot de Pit Party blijven krijg je tot uiterlijk 12.30 uur. Het is mogelijk dat in het geval van lange rijen de toegang tot bepaalde handtekeningsessies eerder sluit. Plan jouw bezoek aan de Pit Party goed, zodat je er alles uithaalt.

WINNEN!
Jij maakt kan op 4 tickets (twv. €39,- per stuk) voor Monster Jam® 2017, op 8 juli in de Kuip in Rotterdam! Neem een kijkje op onze Facebook-pagina, want daar kun je zien hoe je mee kunt doen aan deze gave winactie! Deze actie is inmiddels afgelopen!

4 thoughts on “Monster Jam® op 8 juli opnieuw in De Kuip!

  1. Dat zouden mijn vriend en zijn 2 jongens geweldig vinden. Alles waar een motor in zit vinden ze geweldig. Dit zou een geweldige verrassing voor hun zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.