mickey2Deze zomer komt Disneyland Paris met een nieuwe verrassing. Vanaf 2 juli 2016 kan iedereen genieten van ‘Mickey and the Magician’. In deze gloednieuwe show, die speciaal voor het Walt Disney Studios Park is ontworpen, speelt de muis waar het allemaal mee begon de hoofdrol.

Mickey is klaar om de held van een gloednieuw verhaal te worden. In ‘Mickey and the Magician’ stapt Mickey uit zijn huidige rol als ceremoniemeester en gaat hij terug naar waar de Disney magie allemaal begon. Hij begint aan een nieuwe ervaring waarin magie de brandstof is voor zijn dromen. Mickey leert waardevolle lessen van iconische Disney tovenaars, die hem helpen bij zijn wens om zelf een grote tovenaar te worden. Maar deze lessen zijn vol verrassingen, want Mickey is niet alleen heel enthousiast, maar ook vreselijk onhandig.

Een nieuw avontuur voor Mickey
Ga terug in de tijd naar Parijs aan het begin van de 19e eeuw en stap binnen in het atelier van een grote tovenaar. Niemand minder dan Mickey Mouse is de assistent van de tovenaar! Het is avond geworden. Tinkerbell heeft een beetje elfenstof verspreid. Wanneer Mickey de taak heeft gekregen om het atelier op te ruimen voor zonsopgang wordt de jonge leerling afgeleid. Niets blijkt zoals het lijkt. Mickey komt per ongeluk terecht in de meest magische werelden uit verschillende Disney films. Hij wordt de held in deze adembenemende show vol illusie en het publiek wordt ondergedompeld in een wereld van magie en vreugde.

Een magisch verhaal
De makers van ‘Mickey and the Magician’ hebben zich laten inspireren door de grote illusionist Georges Méliès en de beroemde Franse goochelaar Robert-Houdin. ‘Mickey and the Magician’ is geen traditionele goochelshow. Illusies vormen de basis van dit gloednieuwe verhaal. Disneyland Paris heeft een beroep gedaan op de veelgeprezen illusionist Paul Kieve om deze illusies te creëren. “Het is moeilijk om aan het woord ‘Disney’ te denken zonder daarbij ook aan ‘magie’ te denken. Ik raakte gefascineerd door magie toen ik 10 jaar oud was en was altijd ideeën aan het uitvinden in mijn hoofd. Eén van de fantastische dingen aan het werken aan ‘Mickey and the Magician’ is dat ik een aantal van deze ideeën in de praktijk kan brengen!” zegt Paul Kieve.

“Toen ik 10 jaar oud was mocht ik mee naar Disneyland in Californië. Magie werd mijn leven, dus de mogelijkheid om prachtige magie in een permanente liveshow in Disneyland Parijs te brengen, omringd door klassieke Disney figuren, is een droom die voor mij uitkomt. Ik vind het fantastisch dat duizenden kinderen van alle leeftijden niet alleen kennis kunnen maken met live magie, maar ook met live theater van hoge kwaliteit door te kijken naar ‘Mickey and the Magician’. Ik hoop dat het een ervaring wordt die ze nooit zullen vergeten.”

Sterren uit Assepoester, Belle en het Beest, De Leeuwenkoning, Aladdin en Frozen helpen een handje
De geheime zolder van de tovenaar staat vol met verbazingwekkende kunstvoorwerpen, bijzondere rekwisieten en mysterieuze objecten, zoals een hoed, een kandelaar, een zoötroop, een lamp en een kristallen bol. En elk voorwerp heeft zijn eigen verhaal. Mickey is afgeleid van zijn taak om het atelier op te ruimen en hij begint de magie binnen elk object op te roepen. Mickey begint aan een buitengewone reis vol met magische illusies en ontmoet daarbij iconische Disney tovenaars.

De Goede Fee uit Assepoester gebruikt haar beroemde toverspreukBibbidi Bobbidi Boo’. Rafiki, de mysterieuze mandril uit De Leeuwenkoning herinnert Mickey aan de betekenis van ‘The Circle of Life’. De Geest uit Aladdin voert een excentriek nummer op voor Mickey op de muziek van het bekende lied ‘Friend Like Me’. Lumière, de Franse kandelaar uit Belle en het Beest heeft een verrassing voor Mickey in petto met zijn nieuwe betoverende versie van ‘Be Our Guest’. Tot slot laat Elsa uit Frozen Mickey zien hoe hij kan loslaten met ‘Let It Go’!

Mickey leert om de beurt van deze Disney tovenaars de ware betekenis van het woord ‘magie’, als zij deze verbazingwekkende magische momenten met hem delen.

De magie van de muziek
De onvergetelijke liedjes die hebben bijgedragen aan het succes van deze grote Disney films zijn opnieuw bewerkt. ‘Mickey and te Magician’ belooft het publiek geweldige muziek met geheel onverwachte geluiden. In het nummer ‘Be Our Guest’, de hit uit Belle en het Beest, zullen bijvoorbeeld geluiden uit het circus te horen zijn. En ‘Friend Like Me’, gezongen door De Geest uit Aladdin, is geheel in Broadway-stijl, inclusief trucs en tapdansen. Daarnaast heeft de show ook een gloednieuw nummer.

Een dagelijkse show in het Walt Disney Studios Park
‘Mickey and the Magician’ gaat op 2 juli 2016 in première en loopt tot en met 8 januari 2017. Dagelijks zullen er verschillende shows in Frans-Engels te zien zijn in het Animagique Theater in Toon Studio – Walt Disney Studios Park.

‘Mickey and the Magician’ laat Mickey in een andere rol zien en geeft het publiek een nieuwe mogelijkheid om de sterren uit Assepoester, Belle en het Beest, De Leeuwenkoning, Aladdin en zelfs Frozen op het podium tot leven te zien komen. Een grappige, muzikale, ondeugende en ontroerende voorstelling vol illusies. Bibbidi Bobbidi Boo!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.