Afgelopen vrijdagmiddag mochten we naar de voorstelling van Checkpoint Theater!

Yuna had de aankondiging op televischeckpointtheater_logoie al een hele tijd gezien en ik was van plan in het komende voorjaar met haar de show te bezoeken.  Groot was de verrassing dat ik namens KiDDoWz al bij de voorstelling van 11 november mocht zijn in theater de Kom in Nieuwegein!  Een gillende dochter in de kamer en de rest van het gezin leek het ook een fijn familie uitje.

img_6156Vol verwachting betraden we de mooie theaterzaal van theater de Kom, ik als oud Nieuwegein bewoonster kende het nieuwe theater nog niet, wat een mooie locatie is het geworden.  Bij binnenkomst kregen we allemaal een veiligheidsbril en oorbeschermers uitgereikt….o jee dat betekende dat er echte proefjes gedaan gaan worden waarbij de waarschuwing  geldt:

‘Zet je veiligheidsbril en gehoorbeschermers op, want er komen ontploffingen!’

Eenmaal in de zaal stijgt de spanning snel en zodra Rachel Rosier met haar testteam het podium betreed worden de jongens en de meiden wild enthousiast! Ze weet de sfeer er gelijk goed in te brengen met de vraag…wie zijn de beste…de jongens of de meiden! Oorverdovend  geluid en het testteam kan van start.  De proefjes zijn divers en soms zelf spectaculair en de interactie met het publiek is geweldig leuk!  Voor de meeste proefjes worden er kinderen uit de zaal gehaald wat ontzettend leuk is.  dsc_1825

Bij de experimenten komt echt  van alles aan bod en het publiek wordt actief uitgenodigd deel te nemen op het podium. Zweef mee met de hovercrafttest, schiet met een zelfgemaakt paintball-kanon of loop over water bij de Maizena-test.

Bij Checkpoint Theater gaat het behalve om de experimenten natuurlijk ook om de strijd tussen de jongens en de meiden. Echt alle kinderen uit de zaal kunnen mee kunnen doen, en per theatervoorstelling  zal er een andere winnaar zijn….in onze show waren het de jongens!  Gelukkig was mijn dochter voor de jongens ;).

NLD/Wageningen/20160628 - Checkpoint theatershow - Spectaculaire show met spannende en leuke experimenten

NLD/Wageningen/20160628 – Checkpoint theatershow – Spectaculaire show met spannende en leuke experimenten

Rachel en het testteam
Checkpoint Theater, met Rachel Rosier in de hoofdrol, is de spectaculairste en meest interactieve familieshow van komend jaar. Rachel wordt in haar presentatie bijgestaan door het testteam. Een team van enthousiaste jongeren die haar assisteren bij alle zinnige en onzinnige proefjes op het toneel.

Deze show is echt een aanrader voor het hele gezin. Het is educatief, interactief, spannend en een geweldige belevenis voor de kinderen!

Kijk voor alle data, theaters en kaartverkoop op www.checkpointtheater.nl. Een echte must see!

Mariette ter Beeke
Gastblogger bij Mamaisthuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.