Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Helaas houden sommige kinderen niet van brood, waardoor het lastig kan zijn om een gezond en evenwichtig ontbijt voor hen te maken. Gelukkig zijn er genoeg andere lekkere en gezonde ontbijtjes te bedenken.

1. Havermout of yoghurt met fruit

Havermout is een heerlijk en voedzaam ontbijt, en je kunt het gemakkelijk aanpassen aan de smaak van je kind door er vers fruit doorheen te doen. Havermout is ook rijk aan vezels en eiwitten, wat goed is voor de spijsvertering en het geheugen. Je kunt er ook droogfruit doorheen doen. Dit is gevriesdroogd fruit zonder toevoegingen. Misschien denk je dat je bevroren fruit krijgt als je de naam hoort, maar dit is slechts de benaming van de speciale droog methode, waarbij enkel het water wordt verwijderd van de vrucht. Hierdoor wordt 97% van de voedingstoffen behouden, wat natuurlijk een erg prettig idee is.

Zeer geschikt als gezond tussendoortje, om mee te bakken en om te gebruiken als gezonde kleurstof. Het fruit is licht van gewicht en lekker crunchy. Mijn jongens vinden het heerlijk om mee naar school te nemen en lekker op te peuzelen. Daarnaast is het dus ook erg lekker door de yoghurt of kwark.

2. Yoghurt met cruesli

Yoghurt is een andere grote bron van calcium en eiwitten, die beide belangrijk zijn voor de groei en ontwikkeling van kinderen. Voeg wat cruesli toe voor een extra knapperigheid en voedingswaarde.

3. Omelet

Een omelet is een perfect ontbijt voor kinderen die niet van brood houden, want er kan eigenlijk alles in worden gedaan wat je kind lekker vindt. Begin met een basis van eieren en melk, en voeg dan kaas, ham, groenten of fruit toe.

4. Pannenkoeken

Pannenkoeken zijn een populair ontbijt bij kinderen, en er zijn ontzettend veel verschillende manieren om ze te maken. Voeg wat fruit toe voor extra voedingsstoffen, of maak een pannenkoek met kaas en ham voor een vullender ontbijt.

5. Smoothie

Een smoothie is een snelle en gemakkelijke manier om je kind een gezond ontbijt te geven. Maak een smoothie met yoghurt, fruit en (volle) melk, en je hebt een heerlijk en voedzaam ontbijt.

6. Wafels

Wafels kunnen ook een geweldig ontbijt voor kinderen zijn. Er zijn allerlei lekkere en gezonde toppings mogelijk, zoals yoghurt, fruit, noten of honing.

7. Crêpes

Crêpes zijn dunne en luchtige pannenkoeken die perfect zijn voor een ontbijt. Maak crêpes met yoghurt, honing en fruit, of voor een steviger ontbijt, maak je crêpes met kaas en ham.

Foto’s: eigen beeld en beeld van Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.