kookTijdens Dutch Agri Food Week, van 12 t/m 25 oktober, kunnen kinderen in heel Nederland hun gezonde en lekkere kookkunsten laten zien. In Allerhande die deze week verschijnt, worden kookgekken tussen 10 en 12 jaar opgeroepen mee te doen met de allereerste Kids Kook Battle. Lekkere en gezonde recepten kunnen  ingestuurd worden via ah.nl/kidsbattle. Op woensdagmiddag 19 oktober laten 10 finalisten bij de Foodhallen in Amsterdam live hun kookkunsten zien. De winnaar verschijnt met zijn lekkerste en gezonde recept in Allerhande.

Marit van Egmond, verantwoordelijk voor alle producten die bij Albert Heijn in de winkel liggen: “Met de Kids Kook Battle powered by Allerhande laten we zien dat gezond koken cool en lekker is. Samen met heel veel organisaties in het land maken we tijdens Dutch Agri Food Week gezond koken voor alle kinderen in Nederland leuk.” 

kook1Ca 95% van de Nederlandse kinderen tussen 7 en 19 jaar eet niet genoeg groente en fruit. Zo’n 14% van de Nederlandse kinderen heeft overgewicht. Door kinderen al vroeg zelf groente te laten kweken en samen te koken krijgen ze al jong plezier in gezond eten. Tijdens de Dutch Agri Food Week, van 12 t/m 25 oktober, worden verspreid in heel Nederland kookwedstrijden gehouden. Met Kokerelli, Kids University for Cooking (in Zuid-Nederland en Gelderland), Keukenbazen (in Noordoost-Brabant), via het Kidskookcafé (in Helmond), Kidcooking (in Zeeland) en in de kinderrestaurants van Resto Van Harte (in o.a. Den Haag en Amsterdam).

De winnaars van deze regionale wedstrijden en de winnaars van de Kids Kook Battle oproep in Allerhande staan op woensdagmiddag 19 oktober in de spotlights tijdens de landelijke finale.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.