Wees een eerlijk; hoeveel water drink jij op een dag? Ik drink echt veel te weinig water en dat komt omdat ik het gewoon niet zo heel erg lekker vind. Het enige moment waarop ik er wel van kan genieten, is als het hoogzomer en bloedheet is én ik ontzettende dorst heb. Op andere momenten pak ik niet zo heel erg snel een glas water. Het staat echter wel op mijn lijstje om mezelf aan te leren om het te gaan drinken. Daarom heb ik mij verdiept in RVS flessen. Er zijn namelijk een heleboel redenen waarom je een roestvrijstalen fles zou moeten aanschaffen….en dat geldt dus voornamelijk ook voor mezelf.

Waarom is het zo belangrijk om voldoende water te drinken?
Voordat ik mijn andere bevindingen met jullie ga delen, zet ik graag eens voor jullie (en mezelf) op een rijtje waarom het zo belangrijk is om voldoende water te drinken;

Mooiere huid
Er zitten in ieder lichaam bepaalde gifstoffen die ervoor zorgen dat je huid onrustig wordt. Het drinken van water zorgt ervoor dat deze uit je lichaam worden gespoeld, waardoor er dus minder puistjes e.d. zullen ontstaan.

Preventief water drinken tegen pijn
Ja, doei denk je misschien, maar toen ik nog voor een baas werkte, had ik een collega die aan haar spieren en gewrichten voelde, dat ze onvoldoende water gedronken had die dag. Als je weinig water drinkt, ontstaat er namelijk sneller kramp in je spieren en kun je sneller last krijgen van pijnlijke gewrichten.

Brandstof voor je spieren
Om nog eventjes bij de spieren te blijven hangen; water is brandstof voor je spieren. Spieren die niet genoeg water krijgen, worden moe. Door veel zweten (bijvoorbeeld in de sportschool) verliezer je spieren veel water. Dit moet worden aangevuld zodat je weer meer energie krijgt.

Afvallen
Het is echt zo, studies wijzen uit dat er een verband ontstaat tussen het drinken van water en het verliezen van (overtollig) lichaamsgewicht. Het drinken van water zorgt ervoor dat je een “vol” gevoel hebt en dus minder gaat eten. Het is wel belangrijk dat je in één keer een heel glas leeg drinkt, zodat je hersenen het signaal krijgen dat je maag lekker volgegeten is.

Nierfunctie
Je nieren halen het afval uit je lichaam en sturen dat naar je blaas, zodat het daar je lichaam kan verlaten. Nieren hebben echter wel genoeg vocht nodig om het lichaam goed schoon te maken en te houden. Drink daarom altijd voldoende water!

Vochtbalans
60% van het menselijk lichaam bestaat uit water. Door genoeg water te drinken houd je je vochtbalans op peil. Dit zorgt er ook voor dat voedingsstoffen goed kunnen worden getransporteerd door je lichaam. Tevens reguleert het je lichaamstemperatuur en helpt het om voeding te verteren.

Goed voor je brein
Er is door onderzoekers in Engeland een verband gevonden tussen het drinken van water en het halen van hoge cijfers door studenten.  Water heeft als gunstig effect dat je helder na gaat denken. Het is nog niet helemaal zeker of je daardoor inderdaad hogere cijfers haalt trouwens, maar kwaad kan goed water drinken dus zeker weten niet.

Vermoeidheid
Water helpt je na een nacht weinig slaap (goed voor alle papa’s en mama’s met een nachtbrakertje in huis dus). Een van de meest voorkomende symptomen van uitdroging is vermoeidheid; oftewel…neem zeker nog wat extra slokken.

Let op, teveel water kan zorgen voor een watervergiftiging.
Gemiddeld is 2 liter* water, verspreid over de dag, een prima hoeveelheid. Het kan wel per persoon verschillen (je lengte, gewicht, ben je aan het sporten, enz..) hoeveel water je nodig hebt. Drink ieder geval nooit teveel water, dat is gevaarlijk!
*Dit geldt voor een volwassen persoon

Kinderen hebben het volgende nodig per dag;

Peuters (1-3) 500ml/dag bovenop melk
Kleuters (3-6) 500ml tot 1 liter/dag
Kinderen (6-12) 1,5 liter/dag (+- 7 à 8 glazen)

10 redenen waarom je een roestvrijstalen waterfles zou moeten aanschaffen 

En dan nu verder met waarom je dus een roestvrijstalen fles zou moeten aanschaffen;

  1. Vermijd extra giftige stoffen: Over het algemeen zijn roestvrijstalen water flessen BPA-vrij. BPA is een giftige stof die vrijkomt in veel plastic flessen. Om die reden is een roestvrijstalen fles ook het meest gezonde alternatief voor plastic flessen.
  2. Roestvrij staal zorgt ervoor dat er geen geuren en smaken blijven hangen en het geeft zelf ook geen smaak en geuren vrij.
  3. Roestvrijstalen flessen zijn meer bacterie resistent in vergelijking met plastic flesjes. Vaak zijn RVS flessen ook gemakkelijk te wassen en kunnen ze zelfs in de vaatwasser.
  4. Je kunt besparen! Koop je dagelijks een flesje water, dan heb je de aankoop van een RVS waterfles binnen 3 weken er al uitgehaald! Je bent dus uiteindelijk goedkoper (en duurzamer uit).
  5. RVS gaat extra lang mee. De fles is zo sterk dat de vorm goed behouden blijft!
  6. Door het recyclen van je waterfles help je mee aan het verminderen van plastic afval.
  7. Je weet precies wat er in je fles zit. Ons kraanwater is uitstekend in Nederland.. zodra je water uit de kraan in je fles doet, weet je precies wat er in zit. Dat weet je bij een gekocht flesje in de supermarkt oid natuurlijk nooit helemaal zeker.
  8. Een roestvrijstalen fles is sterk en licht; je neemt hem dus gemakkelijk mee, waar je ook naartoe gaat.
  9. Roestvrij staal zorgt ervoor dat het water lekker fris blijft!
  10. Je kunt een krasje hier en daar vaak niet voorkomen, maar over het algemeen kun je heel erg lang doen met je RVS fles.

Beeld: Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.