SAMSUNG CAMERA PICTURESHet schijnt intussen achterhaald te zijn dat je beter lekker, heerlijk of een andere variant kunt zeggen dan het woord gezond te gebruiken voor je kinderen. kinderen associëren veelal gezond met onsmakelijk eten. Terwijl het woord smakelijk weer een heel ander beeld naar voren brengt bij een kind.

Wij spelen binnen dit gezin al een paar weken met deze woordspelingen en merken er zeker een verschil in. En laten we ook eerlijk wezen als we een “prutje” wok voor de kinderen neerzetten dan kijkt vooral de jongste me met treurige ogen aan. Die heerlijke broccoli zit ineens tussen paprika die zachter is en nog meer groenten die allemaal anders smaken.
Als we dan zeggen eet maar op is gezond voor je dan klinkt dat natuurlijk veel onaantrekkelijker dan: proef dit eens! Dit smaakt echt zo lekker. En heb je dat al geproefd? Dat is echt verrukkelijk. En als we er dan een grapje bij maken door oncollage-2015-06-01ze vingers af te likken om te laten zien dat het echt zo ontzettend lekker is dan eten ze hun bordje snel leeg.
Toegegeven dat het niet elke keer lukt. Maar hey ik ben ook maar gewoon een mama zoals alle andere mama’s.

Als toetje eten ze graag ijs en ik beloon ze graag voor goed gedrag.
Vandaar dat wij ze sinds kort een beloning geven bij goed gedrag. Immers wil je de “goede” dingen in het leven stimuleren. Yoghurt, vla en kwark vind ik ook allen erg belangrijk. Na het eten is dan ook de regel dat we eerst een toetje uit de koelkast pakken. Meestal is dSAMSUNG CAMERA PICTURESe standaard yoghurt (met een beetje suiker of muesli) favoriet. Maar ijs…. daar vragen ze elke dag om, zelfs in de winter! En zoals gezegd belonen wij graag goed gedrag, dus met de Yonanas van het merk Princess maken wij sinds kort een toetje voor na het eerste toetje.

Een Yonanas toetje maak je heel eenvoudig. Je neemt wat fruit, zoals banaan, aardbei, framboos en maakt deze schoon. Vervolgens maak je er partjes van en stopt deze in de vriezer. Nadat ze helemaal bevroren zijn haal je ze eruit en laat je het een beetje ontdooien. Vervolgens kan het fruit in de Yonanas. Het resultaat: een verbluffend fluffy ijsje. Het leuke van het apparaat is dat er gezond, uhhhh lekker ijs uit komt. De kinderen helpen graag mee door het fruit in de machine te stoppen, de rest van het werk neem ik zelf op me. En dan kunnen de kinderen kijken hoe het ijs eronder uit komt. De aardbeien puur vinden ze een beetje zuur, maar het leuke van de ijsmaker is dat je kunt combineren. Aardbeien en een stukje banaan geven al een hele andere smaak. Maar chocolade en banaan is een SAMSUNG CAMERA PICTURESandere favoriet toetje. Net als aardbeien en chocolade. En je zou zelfs yoghurt in kunnen vriezen om te gebruiken bij fruit. Een handige tip is om een zakje te pakken voor ijsklontjes en hier yoghurtblokjes van te maken. Zo kun je makkelijk porties maken.

En mocht er nou mooi weer komen en je wilt een heerlijk verfrissend tussendoortje dan hoef je je niet schuldig te voelen bij dit overheerlijk en gezond ijs. Meer apparaten om ijs te maken vind je op Vivolanda.

/Miranda Young

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.