Hoera, de Sint is weer in het land. Dat betekent niet alleen cadeautjes uitpakken en gedichten voor elkaar schrijven. Het betekent ook dat er weer allerlei lekkers in de schappen ligt. Hou jij Sinterklaasavond voor vrienden of familie en wil je uitpakken met lekker eten en drinken? Zorg dan dat deze 4 hapjes absoluut niet ontbreken. Want Sinterklaasavond zonder lekkers kan natuurlijk niet.

Strooigoed

Natuurlijk mogen er op een Sinterklaasavond geen pepernoten ontbreken. Tegenwoordig heb je die in talloze smaken. Je kunt gewone pepernoten in huis halen, maar zorg ook zeker voor chocoladepepernoten. En als je echt uit wilt pakken, haal je ook nog allerlei andere varianten in huis, bijvoorbeeld truffelnootjes. Lardeer het geheel met chocolademunten, muisjes en lekkere schuimpjes. Snoepgoed waar iedereen blij van wordt en als er kleine kinderen in jullie midden zijn, is dit de uitgelezen kans om eens lekker te strooien met al dat lekkers.

Marsepein

Sinterklaas voelt pas echt als een feestje wanneer er ook marsepein is. Deze zoete lekkernij hoort traditioneel bij Sinterklaas en mag dus niet ontbreken op Sinterklaasavond. Wist je dat marsepein in feite een soort amandelspijs is? Maar nu met minder amandelen en meer suiker. Door er kleurstoffen aan toe te voegen, worden de leukste creaties gemaakt van marsepein. Dus haal dat Sinterklaaspopje in huis met aan zijn zijde een leuk pietje. Dan is de avond niet alleen lekker zoet, maar ook gezellig om te zien.

Chocolade

Bij Sinterklaas hoort een chocoladeletter. Informeer voorzichtig welke smaak iedereen lekker vindt, maar een chocoladeletter mag echt niet ontbreken op Sinterklaasavond. Heeft iemand een voornaam die begint met een letter die niet meer beschikbaar is? Dan kun je altijd veilig voor de S van Sinterklaas kiezen. Leuk om te geven en natuurlijk hartstikke lekker om te krijgen.

Gezond snoepgoed

Natuurlijk is het allemaal heerlijk om zoveel zoetigheid tot je te nemen, maar er zijn ook genoeg  gezonde varianten van lekker snoepgoed om de avond mee door te komen. Wat dacht je bijvoorbeeld van pizzarolletjes gevuld met lekker veel groenten. Bijvoorbeeld een pizzarolletje gevuld met paprika of champignon en een plakje ham of salami. Niet zoet, wel hartig en ontzettend lekker voor zo’n feestavond. Je kunt ook denken aan hapjes als wraps gevuld met roomkaas en zalm.

Je ziet het, Sinterklaasavond is ook voor de inwendige mens een waar feestje. Maak er iets gezelligs van samen!

Beeld: Pixabay

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.