IMG_6987Enige tijd geleden belde een vriendin van mij me op met een opvallend en leuk verzoek. Of ik, als wijndrinker en fervent filmliefhebber, een leuk pakket voor een connectie van haar zou willen uitproberen. Dat klonk mij als een heerlijke rustige vrijdagavondje thuis na een lange dag werken. Maar er was wel een tegenprestatie. Ik zou mijn eerlijke mening moeten delen in de vorm van een review. Dat klonk als een goede deal alsook een leuke uitdaging.

Dus ging ik na het werk even bij haar langs om het “pakket” op te halen. Ik had geen idee wat ik moest verwachten en was dan ook even verbaasd door het pakket wat ik overhandigd kreeg. De doos was aanzienlijk groter dan de typische doos voor een wijntje. Eenmaal thuis gekomen, bleek de term “pakket” inderdaad correct. In de verzorgde doos zat, prachtig verpakt in een berg papier snippers, een heerlijke Californische witte wijn van het merk Coppola, drie blikjes met olijven, cashewnootjes en pittige gebrande pinda’s, een stukje vacuümverpakt vlees en de film “the Conversation”. Deze laatste had ik nog nooit gezien. De film uit 1974 is geregisseerd door Fransis Ford Coppola. Toeval? Nee hoor, wat gegoogle leerde dat de Fransis Ford Coppola regisseur van de film ook de eigenaar is van de wijngaard waar de Coppola wijn vanaf komt. Het is dan ook niet moeilijk te bepalen dat het stukje vlees een heerlijk donkere Italiaanse Coppa was. Kortom alles wat een man nodig heeft voor een rustige vrijdagavond.IMG_6988

Dus de wijn werd gekoeld, de blikjes geopend, het vlees uitgepakt en de DVD in de speler gestopt. Mijn weekend kon beginnen. Ik moet toegeven dat ik aanvankelijk wat sceptisch was over het nut van zo’n pakket. Want wat is nu de toegevoegde waarde ten opzichte van een gewone fles wijn en een film? Maar al snel bleek het verschil opvallend. Het lijkt wel alsof de wijn en hapjes afgestemd zijn op de film. Beide beginnen enigszins mild en rustig. De coppa is bij de eerste beet mild van smaak. Echter na enige tijd kauwen op het fantastische stukje vlees, ontwikkeld zich een volle, ziltige smaak met een opvallend pittige nasmaak. De Chardonnay heeft een diep gele kleur en geurt naar donkere bessen en vruchten. Hij is soepel en heeft een heerlijke fruitig afdronk met een tintje van noot. De combinatie met het vlees, maar ook met de olijven en nootjes is uitstekend te noemen. Al snel merk ik dat ik met volle teugen geniet van al dat lekkers.

coppola_1000Maar terwijl de film zich ontvouwd, verschuift mijn aandacht steeds meer naar het snel complexer wordende verhaal van deze interessante psychotriller. De film begint met een koppel dat in een park in de Verenigde Staten gevolgd wordt door een team van surveillanten die hun “conversatie” met voor 1974 hightech afluisterapparatuur opneemt om later in detail te kunnen analyseren. De wat paranoïde hoofdrolspeler Harry Caul komt in een conflict met zichzelf als hij mede dankzij zijn expertise tot de ontdekking komt dat het koppel in kwestie mogelijk vermoord zal worden. Hoe gaat hij hiermee om, welk aspect van zijn karakter zal het winnen? Zijn wens professioneel en onpartijdig te blijven en met veel nauwkeurigheid zijn beroep uit te oefenen? Of zal zijn wat confuse neiging om het goede te willen doen hem ertoe aanzetten om actie te ondernemen? Als je het antwoord hierop wilt weten, stel ik voor dat je hem zelf kijkt. Wel wil ik nog over de film zeggen dat de IMDB score van 7.9 zeker verdiend is en dat topacteurs als onder andere Gene Hackman en Harrison Ford een uitstekende film bij elkaar acteren. En met het recentelijke afluisterschandaal van de NSA, is de film nog heel actueel ondanks het feit dat hij in 1974 voor het eerst uitkwam.klop

Ik heb in ieder geval met volle teugen genoten. Zoveel teugen dat ik niet doorhad dat aan het einde van de film de Chardonnay alsook de Coppa voor een groot gedeelte soldaat gemaakt waren. Het lijkt erop dat Fransis Ford Coppola even goed is in het maken van wijn als hij is in het maken van films. Ik kan dat ook dit pakket met stelligheid en overtuiging aanraden aan iedereen die op zoek is naar een leuke avond thuis.

logo_fcAvondje Thuis geeft een pakket Coppola, Coppola & Coppa kado.

Wat moet je hiervoor doen?

Ga naar http://www.avondjethuis.nl/index.php/reageer/ en laat hier een reactie achter met daarin het woord “KiDDoWz”.
Avondje Thuis kiest op 1 augustus 2015 een winnaar uit en zal deze persoonlijk mailen.

/Tom

10 thoughts on “Avondjethuis.nl – pakket Coppola, Coppola & Coppa + winactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.