Het is weer bijna 1 april en dus bij uitstek dé dag om grapjes met je kind(eren) uit te halen.

Banaan woordzoeker

Leuke woordzoeker, gemaakt door Evert Kwok. Deze is hier te downloaden.

Druiven in paasei-papiertje

Het is eventjes een klusje, maar dan heb je wel wat. Pak op 31 maart wat druiven in, in een paasei-papiertje….en vergeet de volgende dag niet om klaar te zitten met de camera….

Emmer met een vogel eronder

Mama (of papa) heeft een vogel gevangen, die wat heeft aan z’n vleugeltje. Om ervoor te zorgen dat hij/zij niet ontsnapt moet de emmer die omgedraaid buiten in de tuin staat, zo blivjen staan. Je kunt er dus het beste eventjes bovenop gaan zitten, tot de dierenambulance (over zo’n 1,5 uur) komt.

Glas limonade

Vul een glas met rood gekleurde gelatine en zet dit een aantal uur in de koelkast. Doe er een rietje in als het is opgestijfd en geef een lekker glaasje limonade aan je kind.

Google Earth

Zeg tegen je kinderen dat vandaag om 12:00 uur de satelliet van Google Earth boven jullie woonplaats hangt en dat ze, als ze languit in de tuin op de grond gaan liggen, binnenkort te zien zijn op internet.

iPad werkt niet meer

Maak een print screen van het startscherm. Stop alle apps in een mapje en zet deze op één van de laatste pagina’s. Stel de print screen die je hebt gemaakt in als achtergrond. Het kind kan erop tikken, maar de iPad werkt niet meer.

Oreo koekjes

Neem een paar Oreo koekjes, maak ze open en haal de lekkere vulling eruit.  Vul ze daarna met tandpasta en plak ze weer op elkaar. Brrr….

Rietje met gaatjes

Maak in de rietjes die je hebt een aantal gaatjes….ze doen dan niet meer wat ze moeten doen. Leg ze vervolgens terug op de plek waar ze altijd liggen en laat je kind met een rietje drinken.

Schoenen te klein

Stop een prop toiletpapier (of watjes) in de neuzen van de schoenen van je kind. Hey, wat gek…zijn die schoenen ineens te klein?

Shampoo-fles dichtmaken

Draai de dop van de fles, doe er wat vershoudfolie overheen en draai de dop weer dicht. Dat wordt lachen straks als je kind onder de douche gaat en probeert om zijn/haar haren te wassen.

Sokken dichtnaaien

Naai met een steekje de sokken van je kind dicht….lastig aantrekken zo!

Spin op rol toiletpapier

Teken een spin op de rol toiletpapier (of een ander griezelig insect).

Verkleurde melk

Doe een beetje kleurvloeistof in het pak melk, zodat je kind ineens gekleurde melk in zijn/haar glas inschenkt. Kies wel voor een gezellig kleurtje, anders ziet het er meteen zo bedorven uit….

Zoek de 5 verschillen

Print 2 identieke kleurplaten uit en laat je kind de 5 verschillen zoeken…

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.