taskforceVanaf vandaag tot en met vrijdag 20 november vindt de ‘Week tegen de Kindermishandeling’ plaats. In deze week De Taskforce kindermishandeling en seksueel misbruik aan BN’ers en publieke figuren extra aandacht voor de 119.000 kinderen die jaarlijks in Nederland mishandeld worden. Dit aantal moet omlaag en daar kunnen ze jouw hulp ook keihard bij gebruiken.

Waarom een Week tegen Kindermishandeling?
Met de Week tegen Kindermishandeling vraagt de Taskforce aandacht voor het thema kindermishandeling. En dat is hard nodig! In Nederland worden 119.000 kinderen per jaar mishandeld. Dat is gemiddeld één kind per klas. Veel te veel natuurlijk!

Mishandelde kinderen ervaren het zwijgen van omstanders als het meest pijnlijk. Het geeft hen het gevoel dat ze er niet toe doen, dat niemand om ze geeft. Mishandelde kinderen die zelf niet durven te praten, hebben belangrijke anderen in de omgeving nodig die hun signalen opmerken en in actie komen. Familieleden, onderwijzers, buren of clubgenoten bijvoorbeeld.

Om het aantal mishandelde kinderen terug te dringen, is ieders inzet nodig. Iedereen die met kinderen en hun ouders in contact staat, kan de cirkel van geweld waaraan een slachtoffer van geweld bloot staat, doorbreken. En dan gaat het niet alleen om professionals, zoals  zorgverleners, onderwijzers, gemeentebestuurders en politie. Iedereen in de buurt van mishandelde kinderen kan signalen opmerken en in actie komen. Ook familieleden, vrienden, buren of sportgenoten dus.

Slachtoffers van kindermishandeling kunnen vaak één iemand aanwijzen die voor hen de cirkel van geweld doorbrak. Zo’n persoon verandert het leven van een mishandeld kind voorgoed.

Wat kun jij dselfieactieoen?
*Blaas een kauwgombel, maak een selfie en twitter #laatzenietbarsten
*Verander je profielfoto op Facebook in een bellenblaasselfie en roep je vrienden op, om dit ook te doen! Zet altijd bij je foto en tweet deze tekst: “Bij twijfel over kindermishandeling, twijfel ik NIET om dit te melden (Veilig Thuis 0800-2000)” #laatzenietbarsten

Voor meer informatie, neem je een kijkje op de website!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.