Het is weer mogelijk om carnaval te vieren! Van zondag 27 februari t/m dinsdag 1 maart kunnen liefhebbers van dit feest weer terecht in (voornamelijk) het zuiden van ons land. Ben jij van plan om carnaval te gaan vieren samen met je kind(eren)? Wij geven je een aantal tips om er een succes van te maken!

Bereid je kind(eren) voor

Gaan jullie op pad om carnaval te vieren dan is het belangrijk om je kind(eren) hierop voor te bereiden. Alle indrukken en verklede mensen kunnen soms best een beetje spannend zijn. Vertel je kind(eren) hoe jij vroeger carnaval vierde als kind en pak de oude fotoalbums er eens bij. Op deze manier kan het kind zich een beeld vormen over wat er aanstaande is. Daarnaast is de gezamenlijke voorpret natuurlijk ook altijd erg leuk!

Telefoonnummer

Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je je kind uit het oog verliest, maar als het dan toch gebeurt in de drukte, dan is het wel handig als het kind jouw telefoonnummer bij zich draagt. Je hebt speciale armbandjes, maar je kunt ook met een watervaste stift jouw nummer op de onderarm van de kind schrijven. Mocht het toch mis gaan, dan ben je in ieder geval bereikbaar. Spreek met oudere kinderen ook een centraal punt af waar ze heen kunnen gaan als ze je kwijt zijn.

Laat je kind zelf een outfit kiezen

Wil je kind graag verkleed naar het carnaval, dan is het belangrijk om hem of haar zelf de keuze te geven als het gaat om de outfit. Wil hij/zij als een Frozen figuur, of liever als een prins/prinses? Het kind heeft er veel meer plezier in als het voor zichzelf mag denken en beslissen.

Ook voor jezelf moet je natuurlijk een fantastische outfit bij elkaar shoppen, Zoek een betrouwbare online shop welke waarde hecht aan de recensie van hun klanten. Op deze manier weet je zeker dat je ook krijgt wat je hebt besteld. Er zijn natuurlijk een heleboel aanbieders maar CoolGift scoort wel hoge punten als het aankomt op klantenservice en aanbod. Liever niet online kopen? Er zijn ook nog steeds ouderwetse feestwinkels waar je terecht kunt (en vaak ook nog een alles kunt passen).

Schminken? Denk aan de gevoelige kinderhuid!

Als je kind graag geschminkt wil worden dan is dat natuurlijk hartstikke leuk. Wel is het zo dat schmink niet altijd zacht is voor de gevoelige kinderhuid. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook huid- en milieuvriendelijke varianten. Zoek maar eens naar de grimeerverf van Namaki. Je kunt deze gemakkelijk aanbrengen met water en ook weer weg wassen met water en zeep. Ook kun je hiervoor een gezichtsreiniger voor de gevoelige huid voor gebruiken. Zoals eigenlijk voor alle kinderproducten geldt is het verstandig om altijd eerst een allergietest te doen door een kleine hoeveelheid aan te brengen of bijvoorbeeld de onderarm van het kind.

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.