Door de coronacrisis moeten we er rekening mee houden, dat we dit jaar de feestdagen een stuk minder uitgebreid kunnen vieren dan we normaal doen. Omdat Sinterklaas wel vraagt om wat gezelligheid (en de meeste mensen dit toch niet zomaar voorbij willen laten gaan) zet ik wat tips op een rijtje om het op een coronaproof manier te vieren.

Koop je cadeautjes op tijd

Zorg ervoor dat je op tijd de cadeautjes in huis hebt. De verlanglijstjes van de kinderen zijn waarschijnlijk al volgeplakt en ook kun je alvast bij je partner informeren wat hij/zij graag zou willen hebben. Je kunt ervoor kiezen om naar de winkel te gaan (denk ook eens aan de kleine(re) ondernemers als je dit doet), maar kies dan een tijdstip dat niet iedereen in de winkels rondloopt. Als ik om me heen kijk, vind ik het echt nog heel erg druk op straat en dat vind ik best verbazingwekkend gezien de omstandigheden. Je kunt er ook voor kiezen om online te shoppen, wel zo makkelijk. Ga je voor een grote online keten als bijvoorbeeld bol.com, of toch voor de kleinere webshop die ook jouw steun goed kan gebruiken?

Stuur de cadeautjes op

Helaas zit gezellig samen komen met een grote groep er ook niet in. Verstuur om deze reden de cadeautjes aan de personen die dit jaar helaas niet aanschuiven voor een lekker hapje, drankje en heerlijk avondje. Dit op tijd doen is wel handig, aangezien de pakketdiensten het rondom te feestdagen altijd heeeel erg druk hebben. Je kunt het natuurlijk als je online besteld ook rechtstreeks laten versturen.. veel webshops bieden een inpakservice aan, zodat het allemaal zo feestelijk mogelijk bij de ontvanger terecht komt.

Samen uitpakken: videobellen

De gemiddelde thuiswerker (die normaal op kantoor zit) heeft in de afgelopen maanden al kennis gemaakt met de verschillende programma’s die er zijn om te kunnen videobellen. Ook zijn de meeste opa’s en oma’s hier een stuk handiger in geworden. Spreek een tijdstip af, versier de boel, pak een bak pepernoten en warme chocolademelk en pak online, tijdens zo’n videocall, de cadeautjes uit. Zo zijn jullie toch nog een beetje samen! En vergeet niet om samen de leukste Sinterklaasliedjes te zingen!

Beeld: Shutterstock

Een gedachte over “Coronaproof Sinterklaas vieren

  1. Hier staat de krat om te vullen voor Sinterklaas al klaar. Iedereen kan zijn of haar surprise cadeaus erin zetten (met de naam naar onder toe) wanneer hij/zij dat wilt. Veel wordt besteld online

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.