Ieder jaar in Oktober is het weer zo ver. Op 31 Oktober is het Halloween en dan mag er flink gegriezeld worden. In Nederland is het feest Halloween iets van de laatste jaren. Dit feest is over komen waaien vanuit Amerika en je merkt dat er ieder jaar weer meer animo voor is. Of het nu een kinderfeestje is in Halloween sferen of je bezoekt ’s avonds een pretpark waar acteurs verkleed rondlopen in enge Halloween kostuums. Tegenwoordig zijn er ook restaurants die het menu voor een avond omgooien en jou de stuipen op het lijf willen jagen door enge gerechten te maken en je zo nu en dan even laten schrikken. Kortom Halloween is in Nederland na Carnaval het nummer 2 grootste feest waarbij mensen zich verkleden, maar dan niet in carnavalskleding.

Mooie Halloween kostuums voor 2019

Vele kinderen over de wereld vieren dit spannende feestje waarbij de kinderen zich verkleden en de straten opgaan om hun snoep op te eisen. De kinderen moeten zich natuurlijk wel verkleden anders is het hele effect weg. Om een beetje in de sfeer te komen voor Halloween is het handig om je Halloween kostuum op tijd in huis te hebben. De trend in 2019 bij de dames Halloween kostuums is toch wel de skelet pakken in neon kleuren. Deze komen in de avonden nog beter tot hun recht en zullen vele snoepjes opleveren tijdens jouw rondje in de buurt. Door de neon kleuren komt er toch een beetje warmte in deze enge donkere avond. De Halloween kostuum skelet pakken zien er super uit want het lijkt net alsof jij alleen uit botten bestaat. Als je dit pak wellicht draagt, schrikt niet alleen jouw buurman maar zelfs je hond ervan. Dit Halloween kostuum is dus echt iets voor de meiden. 

Nu denken de jongens zeker, neon kleuren is echt niks voor ons! Jongens, maak jullie geen zorgen ook voor jullie is er een Halloween kostuum dat dit jaar goed zal scoren. De bekende weerwolf is een Halloween kostuum dat iedereen de stuipen op het lijf zal jagen! Er zijn verschillende Halloween kostuums waarbij de weerwolf centraal staat. Sommige komen zelfs met een masker waardoor je in een keer klaar bent om uiteindelijk snoep te gaan ophalen. 

Mocht je zelf creatief zijn dan is het natuurlijk leuk om jou eigen Halloween kostuum in elkaar te zetten. Zo kun je doormiddel van een oude blouse en een schaar al aardig ver komen. Er zijn leuke accessoires die je aan het eigen gemaakte Halloween kostuum vast maakt of opsmeert voor een nog griezeliger effect. Denk bijvoorbeeld aan wat nep bloed in verschillende kleuren. Dit strijk je gemakkelijk uit over een blouse en je hebt al heel snel een Halloween kostuum waarbij de mensen zullen schrikken als ze jou tegenkomen.

Schminken met Halloween is een must

Wat ook leuk is om zelf te doen mocht je niet zo van de Halloween maskers zijn is jezelf te schminken of je laten schminken in Halloween stijl. Zo zijn er verschillende setjes te verkrijgen waar een duidelijke uitleg in staat hoe je de Halloween schmink het beste kunt toepassen en in welke volgorde je moet werken. Er zijn zelfs instructie video’s op internet. Hierbij wordt ook rustig en in duidelijke stappen uitgelegd hoe jij de Halloween schmink het beste kunt toepassen. Zo kun je dus hele griezelige combinaties maken tussen de Halloween kostuum en de Halloween schmink. Vind je het niet eng genoeg? Dan kun je er zelf altijd een leuke twist aangeven zodat het nog stoerder wordt. Hier komt het nep bloed dan misschien wel weer van pas.

Zelf je Halloween hapjes maken

Als de kinderen mooi verkleed en geschminkt zijn, dan is het leuk om te beginnen met een of enkele activiteiten. Op internet kun je tal van activiteiten terugvinden. Een van de meest bekende dingen die je doet tijdens Halloween is een pompoen uithollen en hierin een gezicht maken. Je kunt hierin ook een stukje verder gaan. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een diner klaar te maken met de kinderen waarbij je Halloween hapjes maakt. Zo kun je in plaats van de pompoen ook een paprika gebruiken. Deze hoef je niet uit te hollen. Je zorgt er alleen voor dat de zaadjes verwijderd worden en daarna kunnen de kinderen er een gezichtje in maken. Als de paprika klaar is, dan plaats je in de paprika een theelichtje op batterijen. Zo ben je veilig bezig en weet je ook zeker dat de paprika aan de binnenkant niet zal gaan branden.

Een andere mogelijkheid voor een hapje is een eetbare pompoen te maken. Dit kun je gemakkelijk zelf doen. Als je zorgt voor een mandarijn en groene paprika of bleekselderij. Je zorgt ervoor dat de mandarijnen geschild worden. Daarna maak je van de groene paprika of de bleekselderij een steeltje. Deze plaatst je in het midden van de mandarijn en je hebt een eetbare pompoen.

Het is ook leuk om een pasta te maken met spookjes. Er zijn ook malletjes in de vorm van spoken om mee te bakken. Deze kun je gebruiken om groente in de vorm van een spookje te maken. Zo kun je een courgette, paprika of aubergine in stroken snijden. Daarna maak je met de mal van een spookje hier allemaal spookjes van. Deze bak je even waarna je deze kunt toevoegen aan de pasta. En klaar is je spookachtige pasta. Zo zijn er natuurlijk nog tal van andere mogelijkheden. Als je de hapjes klaar hebt kun je deze op tafel zetten. Het is leuk als je dan zorgt voor wat Halloween decoratie. Op het gebied van Halloween decoratie is er veel te krijgen. Van een tafellaken met Halloween print tot aan bordjes met print of mooie servetten met skeletten erop. Tegenwoordig kun je het overal krijgen. 

Nu is het tijd om bij de buren aan te bellen

Nadat het diner is klaargemaakt, is het tijd om alles op te eten. Het leukste is dan om het licht iets te dimmen en ervoor te zorgen dat er enkele kaarsen op tafel staan. De kinderen zullen het geweldig vinden en deze keer hebben ze vast geen problemen met het leegeten van de bordjes. Als iedereen is uitgegeten, dan komt het moment natuurlijk dat de kids verkleed en geschminkt bij alle buren aan gaan bellen. In Amerika wordt dit trick or treat genoemd. In Nederland bellen de kinderen aan met de zin snoep of je leven. De kinderen ontvangen dan van de buren een beetje snoep. Om de snoep goed op te bergen zijn er verschillende Halloween items om deze in op te bergen. Zo kun je een heksenketel van plastic nemen of een pompoenemmer. Nadat de kinderen bij de buren zijn langsgegaan wordt het helaas weer tijd om naar huis te gaan. Als je kinderen het een keer mee hebben gemaakt willen ze volgend jaar vast weer op 31 oktober zo’n feestmaal en feestdag hebben. Daarom is het verstandig om alle Halloween kostuums op te bergen bij de carnavalskleding kist. Zo hoef je niet ieder jaar weer een nieuwe outfit te kopen en wellicht kun je deze items met de carnaval gebruiken.

Uitgelichte afbeelding: Kids with face-paint and Halloween costumes isolated in white from Shutterstock/Luis Louro

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.