Waarschijnlijk zijn jullie er nog helemaal niet mee bezig: Kerst! Deze zomer is weer eens een typisch Nederlandse zomer; een paar zonnige dagen en voor de rest regen, regen en nog eens regen. Toen wij vorig weekend in Disneyland Paris waren, liepen we door een echte kerst-winkel en toen begon het bij mij ineens weer te kriebelen.

#1 Kerstboom
Hoewel ik het echt een verschrikking vind om de kerstboom op te tuigen (vooral de lampjes) ben ik altijd blij als hij uiteindelijk staat. Ik vind het gewoon super gezellig al die lichtjes. Wij hebben altijd een kunstboom, met daarin wit en zilver. Een schreeuwerige boom hoef van mij echt niet. Als het ‘s avonds donker is en de boom staat aan, de andere lampen zijn uit en er staan kaarsjes op tafel…dan heb ik echt het ultieme kerstgevoel!

#2 Kerstliedjes
Ik hou ervan! Hoe fouter hoe beter. Zodra de eerste klingeltjes van Mariah Carey door de speakers galmen, verschijnt er al een glimlach op mijn gezicht. Lekker meebrullen in de auto, of gewoon thuis.. helemaal mijn ding! Samen dansen met de kinderen is ook helemaal het einde. Heerlijk om eventjes alles los te laten en te genieten van deze mooie momenten.

#3 Kerstcadeaus
Niet eens zo zeer voor mezelf hoor. Ik vind het leuk om wat te krijgen, maar echt heel groots hoeft dit niet te zijn. De voorpret is vele malen leuker. Op m’n gemak het dorp in en dan op zoek naar de leukste en grappigste kerstcadeaus voor mijn dierbaren. Ieder jaar weer iets anders verzinnen, want altijd hetzelfde is natuurlijk niet leuk. En al die pakjes onder boom, dat staat onwijs leuk!

#4 Kerstpakket

Eigenlijk is een kerstpakket ook een groot cadeau, dat bestaat uit een hele hoop kleine cadeautjes. Vaak gaat het om etenswaren, die je eigenlijk altijd wel kunt gebruiken. Ik vind het uitpakken altijd erg leuk. Het is namelijk een grote verrassing wat er allemaal in zit. Het leukste vind ik het om dit samen met mijn gezin te doen. Helaas zijn er steeds meer werkgevers die afstappen van het geven van traditionele kerstpakketten. Dit terwijl deze er in verschillende prijscategorieën zijn en ook nog eens in heel veel verschillende soorten. Je hoeft niet per definitie te kiezen voor een pakket met etenswaren, tegenwoordig zijn er ook fraaie wellness pakketten te krijgen, maar ook drankpakketten en zelfs Sinterklaaspakketten behoren tot de mogelijkheden (ook leuk om te geven ipv die eeuwige chocoladeletter). Ik zag dat de kerstpakketten 2017 ook al te bekijken zijn. Misschien toch een plan om eens goed na te denken over wat je jouw werknemers/relaties dit jaar wilt schenken! Ik ben in ieder geval enthousiast over het Sap van de tap XL pakket, die je op het plaatje hierboven kunt zien. Hiermee kun je je eigen sappen maken…ook lekker voor bij je kerstdiner, of het kerstontbijt/de lunch!

#5 Lekker eten
Bij kerst hoort lekker eten en daar houden we allemaal van toch?! Het ene gezin kiest voor een gezellige gourmet, het volgende gaat uit eten of maakt lof met kaas, ham en salami uit de oven (ja, dit is eigenlijk vaste prik bij ons). Hoe dan ook, samen eten in een gezellige setting is altijd goed. Eventjes de tafel op een mooie manier dekken, zodat iedereen zich helemaal welkom voelt. En tussendoor wat chocolaatjes en toastjes…jummie! En ja, na de kerst gaan we allemaal weer aan de lijn (of is dat na oud & nieuw pas het geval?).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.