Hoe gaat het bij jullie thuis? Wie regelt de cadeaus voor de feestdagen? Gaat iedereen zelf op pad, of is er één persoon die alles koopt en inpakt? Op deze manier gaat bij ons thuis namelijk, ik regel de cadeaus (en weet dus binnen mijn eigen gezin altijd wat ik zelf krijg – niet erg, want dat weet ik zeker dat ik het leuk vind). De oudste van bijna 12 wil dit jaar zelf op pad voor Kerst (en dit van zijn eigen rekening pinnen natuurlijk), dus ik koop een aantal cadeautjes minder. Zijn budget is naar eigen zeggen 10 euro per persoon (en of mama er dan nog een beetje bij wil doen). Voor een ieder die nog inspiratie nodig heeft voor moeders, lees gerust even verder!

Chocolade

De meeste vrouwen houden wel van chocolade en zeker zo richting Kerst zijn de mooiste cadeauverpakkingen verkrijgbaar. Uiteraard weet je wel of je moeder van wit, puur, zeezout of gewoon melkchocolade houdt, dus dat komt vast helemaal goed!

Gezichtsroller

Al die rimpels (van het boos en streng kijken) moeten er natuurlijk een beetje uit. Met een gezichtsroller gaat dit op een makkelijkere manier dan dat je een mini facelift moet ondergaan (lees: onder het mes). Wie een jonger uitziende huid ambieert, hoeft tegenwoordig gelukkig geen chirurgische ingrepen te overwegen. Er zijn namelijk diverse effectieve anti-age tools voor thuisgebruik die de huid verstrakken en verjongen.

Horloge

Ook erg handig voor je moeder, een dames horloge! Omdat moeders vaak 1001 dingen tegelijk (moeten) doen en vaak over de tijdspanne binnen een gezin gaan, is het wel zo handig als ze kan zien hoe laat het is. Er is voldoende keus, van heel smartwacht tot wat klassieker, dus er zit ongetwijfeld een model tussen wat perfect past bij de moeder in dit verhaal.

Oudejaarslot

Een cadeau wat de meeste mensen wel zullen krijgen is een oudejaarslot. Nu heb ik heus niet de illusie dat ik miljonair wordt, maar het is altijd leuk zoiets te krijgen (en te geven). Overigens is dit een cadeau wat een kind onder de 18 volgens mij niet kan kopen…maar wellicht kan daar een volwassene wel in assisteren.

Make-up

Bij deze een hele kleine (maar belangrijke) tip: vraag van tevoren eventjes naar de lievelingsproducten, make-up en kleuren van de moeder in kwestie. Of neem stiekem een kijkje in de toilettas…kun je veel van leren! Een aantal jaar geleden gingen mijn (toen nog 2) heren samen op pad, omdat zoonlief een cadeautje voor me wilde kopen. Super lief natuurlijk! Ze kwamen thuis met een lippenstift…knalrood (niet helemaal mijn kleur)…en ik moest hem uiteraard meteen op. Volgens mij is ‘ie uiteindelijk een aantal maanden later in de prullenbak terecht gekomen.

Parfum

Ook parfum is erg persoonlijk! Niet alle parfum ruikt hetzelfde als het eenmaal op de huid is aangebracht. Soms ruikt het in het flesje heel erg lekker, maar eenmaal opgebracht ruikt het heel anders. Ben je van plan parfum te kopen, dan is het een goed idee om eens te kijken welke parfums je moeder allemaal al (eens heeft) gebruikt. Kom je er niet uit, vraag het dan gewoon…ze weet het vast te waarderen dat je zoveel moeite doet. Ik kies zelf overigens altijd voor Eau de Parfum ipv Eau de Toilette, omdat deze vaak een stuk langer ‘blijft hangen’.

En dan nog even mijn eigen all time favorite: La vie est belle van Lancôme! De pure extracten van iris, Arabische jasmijn en oranjebloesem vormen de hartnoten, peer en zwarte bes als topnoot geven het parfum haar zoete geur, terwijl patchoeli, praline en vanille zorgen voor de diepere basisnoot.

Uitgelichte afbeelding: Pexels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.