Op 27 April is het weer Koningsdag. Nathalie vroeg me om de door haar verzonnen Koningsdag Tag in te vullen. Ik vind het altijd super leuk om een tag in te vullen, dus hieronder geef ik antwoord op de vragen die er gesteld worden.

Wat is je allerleukste herinnering aan Koningsdag?
Eigenlijk heb ik de afgelopen jaren alleen maar gewerkt op Koningsdag. Ik werkte toen nog in de zorg als Welzijnsmedewerker en dan zijn dit soort dagen natuurlijk ontzettend leuk om te beleven met je bewoners. Ik heb daar dan ook super leuke herinneringen aan! Samen hapjes maken en vervolgens opeten…liedjes zingen en spelletjes doen, heerlijk!

Wat vind je zo leuk aan Koningsdag?
De gezellige sfeer die er dan is. Samen feest vieren en ongegeneerd met oranje haar en schmink rondlopen. Heerlijk toch! In dit land kan dat gelukkig allemaal, door de vrijheden die we hebben. Dat laatste besef ik me altijd maar al te goed.

Kleed jij jezelf of je kinderen in het oranje of rood-wit-blauw op Koningsdag?
Jazeker, wij doen gewoon mee met de gekte. Dante wil altijd zijn haar knal-oranje en dat vind ik prima. Kian liep voorgaande jaren wel rond in een oranje shirt, maar verder (nog) niets extra’s.

Doet de school of opvang van je kinderen mee aan de Koningsspelen?
Aanstaande vrijdag zijn op de school van Dante weer de Koningsspelen en daar maken ze altijd een hele gezellige dag van. Hij heeft er dan ook echt weer heel erg veel zin in.

Verkopen of kopen op de vrijmarkt?
Kopen, ik heb het niet zo op een hele dag, op een kleedje zitten. Respect voor de mensen die het wel doen, maar ik sla lekker over.

Oranjebitter of een oranje tompouce?
Oranjebitter, maar dan ook maar een kleintje. Ik hou helemaal niet van taart en gebak, dus die tompouce mag een ander opeten.

Hoe zou jij de dag invullen als het regent op Koningsdag?
Lekker samen hapjes maken en films kijken. En natuurlijk het hele Koningsdag gebeuren op televisie volgen, altijd leuk! Daarna gaan we lekker knutselen; genoeg te vinden op Pinterest!

Het leukste oud Hollands spelletje?
Spijkerpoepen en koekhappen!

Koop jij een staatslot voor de Koningsdag trekking?
Nee nooit.

Wat zou je doen als je voor 1 dag koning of koningin mocht zijn?
Een mooi huis kopen en meteen laten vastleggen dat we er, na die ene dag, gewoon in mogen blijven wonen.

Als je het leuk vindt om deze tag over te nemen, vergeet dan niet om Nathalie eventjes te noemen als bedenker ervan 🙂 Fijne Koningsdag alvast!

Afbeelding: Pixabay

One thought on “Koningsdag Tag: Die oranje tompouce mag een ander opeten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.