pinata1Op zoek naar een ‘Grande Finale’ van een thuispartijtje, iets waar de kindjes nog jarenlang over zouden napraten, kwam ik terecht bij de Pinatagigant.nl, een groothandel voor pinata’s. Zij maken de pinata’s niet zelf maar importeren ze fair trade uit een Zuid­ Afrikaans land. Ze zijn 100% handgemaakt van gerecycled papier. De zorgvuldigheid straalt ervan af en iedere pinata is uniek.

Het goede doel is gesteund, die gemeenschap uit Zuid­ Afrika, het materiaal is verantwoord en nu over tot het onverantwoorde, maar o­zo­leuke onderdeel van de Pinata, het vullen. Wat stoppen we er allemaal in? Ook hieraan heeft de Pinatagigant gedacht en ze voorzien in een hele kust en keur aan snoep, confetti en kaugom. Wij hebben ervoor gekozen alleen voorverpakt snoep te gebruiken en geen confetti’s omdat we de Pinata buiten wilden slaan.

Gaan slaan? U leest het goed! Wij gaan die arme, tere kinderzieltjes met een stok laten slaan op een weerloos beest. We hadden ook kunnen kiezen voor een Pull­Pinata, dan trekt het kind aan een touwtje. Maar gezien ons publiek en de aard van de jarige job, laten we ze graag wat stoom afblazen voor we de stuiterballen weer mee naar huis geven aan de ouders.pinata2

Wij hebben een ezel gekozen maar de Pinatagigant heeft allerlei soorten Pinata’s. Niet alleen beesten, maar ook bekende figuren als Spongebob, Piraten en zelfs voertuigen. Voor elk wat wils. El Burro, de ezel, hing ademloos buiten te wachten. Een van de kinderen wist wat een Pinata was. De jarige job werd een slaapmasker opgedaan, even in de rondte gedraaid en meppen maar. Al vlot werd de pinata geraakt en begon het gejoel, een volgende mocht zijn poging wagen. Uiteindelijk vereiste het ruim een kwartier welgemikt raakslaan door meerdere kinderen voordat de eerste schade zichtbaar werd. Een poot eraf getrokken zodat er vast wat snoep uitviel en toen kwam het beest pas echt los in het kindje van wie je het juist niet verwachtte.

De Pinatagigant is onderdeel van Miravi en valt samen met Kinderfeest.nu onder dit bedrijf. Ze willen één van onze lezers een kortingscode aanbieden. De code is te gebruiken op www.kinderfeest.nu. Deze code geeft 5 euro korting bij een bestelling van een handgemaakte pinata (aanbieding producten zijn uitgesloten). De code is geldig tot en met 31 december 2014.

Geef onder dit blog  aan voor welke Pinata je deze korting zou willen gebruiken. Op 3 november 2014 wordt de winnaar bekend gemaakt en krijg je de code gemaild op het door jou opgegeven emailadres.

Voor meer informatie kun je hier terecht!

/Lmcmr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.