4 Musthaves voor in de babykamer om mee te groeien naar de kinderkamer Babywoods_wandcommode_detail

Als echte interieurjunkie deel ik in deze blog 4 musthaves in de babykamer om mee te groeien naar de kinderkamer. Alles om het jou én je kinderen zo makkelijk mogelijk te maken. Ben je benieuwd? Klik dan snel op lees meer.

4 Musthaves voor in de babykamer die kunnen meegroeien naar de kinderkamer

Van kleine simpele dingen tot grootste handige meubels. Dit zijn 4 musthaves die kunnen meegroeien van babykamer naar kinderkamer:

Een wandcommode

Een normale commode met lades gebruik je gemiddeld zo’n 3 jaar. Maar deze opklapbare wandcommode van babywoods.nl is een geniale, die hoef je nooit meer weg te doen. Je kunt hem na de babytijd namelijk wat lager hangen en er een stoeltje onder plaatsen zodat je kindje een bureautje heeft om aan te kleuren en tekenen. Maar ook in de tienertijd is deze stijlvolle wandcommode van hout nog steeds goed te gebruiken. Bevestig hem op de lengte van je tiener en hij of zij kan eraan studeren.

Ik ben verliefd op het design en zit er ook stevig over na te denken om hem te kopen voor op de inieminie kinderkamer van mijn dochter. Jep, zelfs nu ze 6 jaar is. Leuk feitje om te weten: deze commodes worden gemaakt door verschillende mensen met een professioneel begeleide dagbesteding.

Een wasmand

Ik heb op elke slaapkamer in het huis (klinkt veel, maar we hebben 2 slaapkamers haha) én in de badkamer een wasmand staan. Ik ben hier in de baby tijd mee begonnen en het geeft ontzettend veel gemak. Nu mijn dochter inmiddels 6 is, gooit ze zelf haar was elke ochtend in deze mand. Aan het einde van de week neem ik de wasmand mee naar de wasruimte en ik doe mijn verplichte nummertje. Zo heb je in elk geval geen vieze rondslingerende kleding in de babykamer of kinderkamer.

Boekenplank of een boekenkast

Voorlezen en zelf lezen is een belangrijk onderdeel in de ontwikkeling van kinderen. Ik vind het heerlijk om ‘s avonds bij mijn dochter in bed te kruipen met een boek. Hoe ze tegen mij aankroelt en langzaam in slaap sukkelt terwijl ik haar een verhaal voorlees. Soms draaien we de routine om en leest ze mij voor. Genieten dit soort momenten.

Voor mij is het dan ook echt een musthave om in de babykamer een boekenkast of boekenplank te hebben. Onze Zweedse vrienden hebben mooie slanke plankjes waar je de boeken op uit kunt stallen en die je ook op de hoogte van de kinderen kunt hangen. Zo kunnen word je kind gestimuleerd om zelf een boek te pakken.

wollen vloerkleed

Een warm vloerkleed

Een vloerkleed geeft een babykamer meteen extra warmte. Niet alleen qua uitstraling van de kinderkamer maar ook aan je voeten. Er zijn ontzettend veel leuke dessins te koop die kunnen meegroeien van babykamer naar kinderkamer.

Heb jij nog een mooie musthave die mee kan groeien van babykamer naar kinderkamer? Deel ze in de reacties hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.