Jaloersmakend vind ik de films waarin je een bad op pootjes ziet staan. Of een woonprogramma waarin badkamers worden omgetoverd tot magazine-waardige plaatjes.

Ja, een bad op pootjes, oftewel een vrijstaand bad zonder pootjes, is al heel erg lang een meisjesdroom van mij! We hebben hier in huis helaas geen ruimte, maar als we in de toekomst misschien een huisje kunnen kopen, staat deze zeker bovenaan het lijstje! En dan het liefst natuurlijk gewoon in de slaapkamer…jaja, lekker doordromen Aman! Hoewel, eigenlijk is dat helemaal niet handig. Ook de kids gaan er natuurlijk in, wat zorgt voor een hoop plezier/gespetter.. oftewel een waterballet; niet handig in de slaapkamer dus!

Waar de meeste kinderen blijven in bad zitten totdat het water koud is, zijn er anderen die er een hekel aan hebben om in bad (of onder de douche) te gaan. Maak voor deze laatste categorie het badderen dus een stukje leuker. Neem de tijd en zorg dat het allemaal niet zo snel hoeft. Je zou ervoor kunnen kiezen om één van onderstaande spelletjes te doen (overigens ook leuk voor de water-aanbidders).

#1 Bad speelgoed
Er is ontzettend veel bad speelgoed te koop. Dit maakt het in bad gaan natuurlijk een stuk leuker. Mijn nichtje vindt in bad gaan ontzettend leuk, maar dan wel als haar BABY born pop ook mee mag (die heeft een eigen bad op pootjes, hilarisch!). Verder zijn er bijvoorbeeld bad eendjes en andere knijpbeestjes te koop.

#2 Bad verf
Jaja, het bestaat echt; bad verf. Je kunt er hele kunstwerken mee maken en als je klaar bent, dan spoel je het gemakkelijk weer weg. Je kunt het overigens ook heel gemakkelijk zelf maken; scheerschuim met een druppeltje kleurstof doet ook prima zijn werk.

#3 Lege flesjes vullen en weer leeggooien
Dit deed ik zelf vroeger altijd, als ik bij mijn opa en oma thuis in bad zat. Ze spaarden alle lege flessen (wasmiddel, douchegel etc.) voor me op. Ik vulde ze met badwater om ze vervolgens weer leeg te gooien. Ook speelde ik weleens winkeltje…ik had het altijd erg naar mijn zin in ieder geval.

#4 Zelf wassen
Laat je kindje zichzelf wassen; geef een washandje en vertel wat er moet gebeuren. Kinderen vinden het vaak fijn om zelfstandig dingen te doen (stiekem wel met toezicht natuurlijk). Vaak zullen ze zich ontzettend trots voelen als het gelukt is.

Hoe vinden jullie kids het om in bad te gaan? Maken jullie er altijd een feestje van?

Afbeeldingen: Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.