Je eetkamer is een belangrijke plek in je huis waar je vaak tijd doorbrengt met je gezin en vrienden. Het is een plek voor gezelligheid, een serieus gesprek en waar je kunt ontspannen na een drukke dag. Maar wat als je je eetkamer een beetje saai of verouderd vindt? Met een paar simpele trucs kun je de ruimte een nieuwe look geven zonder dat het veel geld kost.

Maak gebruik van verf

Een van de makkelijkste manieren om een nieuwe look te geven aan je eetkamer is door gebruik te maken van verf. Je kunt bijvoorbeeld de muren een nieuwe kleur geven. Of je nu gaat voor een neutrale kleur of juist voor een opvallende kleur, het zorgt sowieso voor een hele nieuwe uitstraling. Misschien heb je ook nog wel ruimte voor een leuke fotowand, met allerlei verschillende groottes fotolijstjes. Dit geeft een gezellige sfeer en nodigt ook uit tot een gesprek, door bijvoorbeeld herinneringen op te halen.

Voeg nieuwe decoratie toe

Maak ook gebruik van nieuwe decoraties. bij woonwinkel A-Meubel kun je hier goed voor terecht. Denk aan mooie kussens, schilderijen, vloerkleden en spiegels.  Door de accessoires te veranderen, verander je ook de uitstraling van de ruimte. Natuurlijk kun je ook nog leuke vaasjes neerzetten met (nep)bloemen en een mooi koffietafel boek neerleggen op een daarvoor bestemd plateau.

Plaats nieuwe meubels

Als je eetkamer een nieuwe look wilt geven, kun je er ook voor kiezen om nieuwe meubels aan te schaffen. Zorg wel dat de kleur van de meubels bij het geheel passen. Maak bijvoorbeeld eerst een kleurenpalet zodat je kunt vergelijken wat mooi staat en wat niet. Is het tijd voor een nieuwe eettafel met eetkamerstoelen, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een donkere tafel met wat lichtere stoelen, of juist andersom.

Kies voor andere verlichting

Verlichting kan een grote impact hebben op de sfeer in een ruimte. Als je eetkamer een nieuwe look wilt geven, is het daarom verstandig om de verlichting te veranderen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor nieuwe hanglampen of wandlampen. Ook kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van dimbare verlichting, zodat je de sfeer in de ruimte kunt aanpassen aan de gelegenheid.

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.