Uit onderzoek van de Universiteit Utrecht blijkt dat in Nederland de helft van de honden overgewicht heeft en dat 8% in de categorie “zware obesitas” valt. Overgewicht kan gevolgen hebben voor de gezondheid van een huisdier. Zo kunnen gewrichtsproblemen, hartproblemen, kortademigheid en een grote vatbaarheid voor infecties ontstaan. Uiteindelijk kan overgewicht de levensduur van honden met gemiddeld 2 jaar inkorten. Het is dus in het belang van de dieren om te voorkomen dat ze te maken krijgen met overgewicht (bron: Nederlandse Voedingindustrie Gezelschapsdieren). Welkoop speelt hier op in met de Honden Weegweken.

Oorzaak overgewicht

De oorzaak van overgewicht bij honden is simpel, namelijk te veel calorieën en te weinig beweging. Het is voor een gezond leven essentieel dat honden de juiste en de aanbevolen voeding binnenkrijgen. Drie schijfjes worst staat voor een hond gelijk aan patat met mayonaise voor mensen. Net als bij mensen, heeft overgewicht bij honden nare gevolgen. Hoewel deze flink worden onderschat, kan overgewicht bij een hond leiden tot gewrichtsproblemen, hart- en vaatziektes, leveraandoeningen en minder weerstand. Uiteraard willen hondenbazen een fit dier in huis, zodat deze een lang en gezond leven kan leiden.

De Honden Weegweken

Welkoop heeft het welzijn van dieren hoog in het vaandel staan en wil dat elk dier een fijn en gelukkig leven kan leiden. Daarom speelt Welkoop in op het onderzoek, maar ook op de tijd van het jaar. Het goede voornemen van veel mensen is toch afvallen en/of een gezondere levensstijl. En waarom geldt dat dan niet voor je trouwe viervoeter?Van 20 januari tot en met 16 februari vinden daarom de Honden Weegweken plaats bij Welkoop. Tijdens deze campagne staat het gewicht en de gezondheid van de trouwe viervoeters centraal. In deze periode wordt er extra aandacht gevestigd op de risico’s van overgewicht bij honden en wat hondeneigenaren kunnen doen om hun dier gezond te houden. Tijdens de campagneperiode kunnen baasjes vier weken lang terecht om hun kwispelende vrienden gratis te laten wegen. Dit kan overigens gedurende het hele jaar. Er is in elke Welkoop-winkel altijd een weegschaal aanwezig.

Als de hondeneigenaren hun hond tijdens de campagneperiode komen laten wegen, dan ontvangen zij een weegboekje met extra informatie en een gratis tennisbalwerper om alvast actief aan de slag te gaan met de hond. Om de beste hulp te bieden is er in elke Welkoop-winkel een dierspecialist aanwezig om advies te geven over de beste manier om honden fit te houden. Zo draagt Welkoop, samen met hondeneigenaren, bij aan de gezondheid van honden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.