Tegenwoordig is er enorm veel keus als je een nieuwe wasmachine wilt kopen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten, wat ervoor zorgt dat je soms door de bomen het bos niet mee ziet. Hoe groot moet de trommel eigenlijk zijn? Hoe zuinig wil je wassen? Er zijn een aantal zaken waar je van tevoren eventjes goed over na moet denken, zodat je de juiste keuze maakt.

Wat wil je voor soort wasmachine?

Wat voor soort wasmachine wil je aanschaffen? Je hebt de keus uit voorladers, bovenladers en er bestaan zelfs wasdroogcombinaties, zodat je maar 1 machine hoeft te stallen.

Hoeveel wasgoed kan erin

Een andere belangrijk punt is de hoeveelheid wasgoed die je er per wasbeurt in kan stoppen. Deze keuze moet je baseren op het aantal personen waaruit jouw gezin bestaat. Ben je alleen, dan voldoet wellicht een vijf-kilo machine, ben je met een gezin van vier, dan is een machine voor 8 kilo wasgoed vaak voldoende. Heb je een nog groter gezin, dan is een machine waar je tien kilo was tegelijk in kunt doen waarschijnlijk een goede keus.

Energiezuinig wassen

Wat ook een belangrijk aspect is bij het kopen van een wasmachine is het energiezuinig kunnen wassen. Alle wasmachines hebben een energielabel waarop precies aangegeven staat hoe zuinig het apparaat is. Dat is niet alleen beter voor het milieu maar ook zeker voor je portemonnee.

Het toerental van de wasmachine

Nog eentje om op te letten; hoe hoog is het toerental van de machine? In de meeste gevallen is het zo dat hoe hoger het toerental, hoe droger de was uit de machine komt.

Wasprogramma’s

Wil je een speciaal wasprogramma om je sportkleding te wassen? Heb je kwetsbare kledingstukken die je het liefste ook gewoon in de wasmachine kunnen wassen, dan is het van essentieel belang dat je goed kijkt naar de wasprogramma’s die er op de verschillende wasmachines zitten. Tegenwoordig zijn er steeds meer programma’s, waaronder ook vaak en kort wasje, voor als je eventjes snel iets schoon wilt krijgen.

Beoordelingen en reviews van andere consumenten

Lees voor de aanschaf van een nieuwe machine zeker wat beoordelingen en reviews van andere consumenten of gebruikers. Op deze manier krijg je een helder en goed beeld van welk merk of type wasmachine als beste beoordeeld wordt. Je ziet dan meteen ook wat de prijs-kwaliteit verhouding is.

Online kopen of in een stenen winkel

Een wasmachine kun je kopen in een stenen winkel, maar je kan deze ook online aanschaffen. Je kunt bijvoorbeeld online een wasmachine kopen bij OTTO. Gemak dient de mens tegenwoordig zullen we maar zeggen. Let altijd wel goed op dat de desbetreffende webshop een keurmerk heeft van veilig winkelen. Vaak zie je ook wat de levertijd is en wanneer de wasmachine thuis bij je wordt afgeleverd.

Uitgelichte afbeelding: Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.