Een muizenplaag in huis is een van de grootste ergernissen voor veel gezinnen. Niet alleen is het bijzonder onhygiënisch dat er muizen door je woning lopen, ook kan er een flinke schade ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan houten constructies die beschadigd worden, het isolatiemateriaal wat wordt aangetast, enzovoorts. Reden genoeg om een muizenplaag zo snel mogelijk te verhelpen! Muizen leven doorgaans in groepen en kunnen zich razendsnel voortplanten. Dit is een van de redenen dat een koppeltje muizen al snel kan uitgroeien tot een serieuze muizenplaag. In dit artikel vertellen we je meer over het oplossen van een muizenplaag.


Zelf een muizenplaag verhelpen in je woning

Bij de aanwezigheid van muizen in huis, kun je deze allereerst zelf proberen te bestrijden. Dit doe je bijvoorbeeld door muizenvallen te plaatsen, zoals je die vroeger ook gebruikte om muizen te bestrijden. Een modern alternatief zijn speciale lokdozen voor muizen. Deze lokdozen lijken enigszins op de traditionele muizenval, maar zijn gevuld met muizengif. Je kunt de doos na gebruik in een keer weggooien. Zorg ervoor dat je de muizenvallen en lokdozen regelmatig controleert op de aanwezigheid van kadavers, om een vervelende stank in huis te voorkomen.

Hulp bij het bestrijden van een muizenplaag

Een muizenplaag laten bestrijden is in veel gevallen een slimmere keuze. Bij de lokdozen kan het gebruik hiervan voor de nodige risico’s zorgen. Denk aan kinderen die met hun handen in de lokdozen steken, huisdieren die een kijkje in de lokdozen nemen, enzovoorts. Met name dieren kunnen ernstig ziek worden van het muizengif en hier zelfs aan overlijden. Iets wat je logischerwijs maar al te graag voorkomt! Het is daarom altijd de beste oplossing om een ongediertebestrijder in te schakelen. Een andere reden om voor een professionele bestrijding te kiezen, is het feit dat een ongediertebestrijder vaak een veel effectievere oplossing kan bieden. Zo weet je zeker dat je snel van de muizenplaag in huis verlost bent!

Afbeelding muis: Pixabay
Infographic: Debestrijdingsbrigade.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.