Niet iedereen heeft de beschikking over een grote woonruimte, maar iedereen heeft de behoefte om te kunnen koken. Je wilt immers jezelf een bordje met wat lekkers voor de neus kunnen zetten. Om te koken heb je naast je pannetjes en een kookpitje wat ruimte nodig om te kunnen snijden en te wassen. Ben je niet al te groot behuisd, dan wil je alles zo compact mogelijk houden. In deze blog geef ik je wat tips voor een kleine keuken.

Lekker veel opbergruimte

Zelf heb ik er een hekel aan als het aanrecht helemaal vol staat met allerlei kookspullen die ik op dat moment helemaal niet nodig heb. Ze zorgen ervoor dat ik geen fatsoenlijke werkruimte heb en dat ik het overzicht kwijtraak. In een keuken heb je al snel veel spullen staan die je een plekje moet geven. Ruime keukenkastjes met voldoende opbergruimte zijn dan echt een noodzaak. Heb je al snel geen last van rondslingerend materiaal meer.

Vaste plekken

Tijdens het koken wil je snel overal bij kunnen. Het is dan handig dat je weet waar iets staat. Laatst hadden we hier thuis de kastjes opgeruimd en alles overhoopgegooid. De weken erna greep ik regelmatig mis als ik de kruiden wilde pakken, maar ineens een theekopje in handen had. Vaste plekken zorgen ervoor dat je alles goed kunt vinden. Zorg ervoor dat je de belangrijkste dingen binnen handbereik plaatst.

Gebruik van alle ruimten

Door middel van stapelen kun je op een kleine ruimte veel spullen kwijt. Op een lage koelkast kun je bijvoorbeeld je magnetron plaatsen, met daar bovenop je koffiezetapparaat. Grote tip, zet geen hete frituurpan op je koelkast, de bovenkant van de koelkast vindt dat vaak niet zo leuk.

Aangepaste keukenapparatuur

Geen zin om af te wassen? Toch een afwasmachine in een kleine keuken? Dat kan. Er zijn namelijk ook kleinere vaatwassers op de markt. Deze hebben de helft van de inhoud van een standaard exemplaar. Met deze ruimtebesparing heb je weer plek voor andere apparaten. Een verplaatsbare elektrische kookplaat kun je tussen de kookbeurten door opruimen. Je maakt dan weer ruimte op je aanrecht voor andere klusjes in je keuken.

Een kleine keuken aanschaffen

Op zoek naar een kleine keuken voor een studentenwoning, je vakantieverblijf of bij jouw bedrijf? Kijk dan eens naar het aanbod van Perfecthomeshop. Zij bieden je twee verschillende basiskeukens die je makkelijk kunt uitbreiden met de door jou gewenste apparatuur.

Welke apparaten kunnen er in jouw keuken niet ontbreken?

Uitgelichte afbeelding: Little child helping to unload dishwasher from Shutterstock/Ekaterina Pokrovsky

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.