Als er één ruimte is het huis is waar de gemiddelde ouder echt wel zijn/haar best voor wil doen, dan is het de kinderkamer wel. Waar het in het begin een ruimte moet zijn die vooral heel rustig is (omdat een klein baby’tje niet zoveel prikkels aankan) is het leuk om als het kind groter is echt uit te pakken met mooie nieuwe spullen, mooie posters in (eventueel) een heel nieuw thema. Wij geven je 3 tips om de kinderkamer te pimpen!

Eyecatcher op of aan de muur

Als je een specifiek thema in je hoofd hebt, dan is het leuk om een echte eyecatcher te creëren in de kamer. Dit kan natuurlijk een muur met tof fotobehang zijn, maar ook een aantal mooie foto’s of posters met teksten in chique lijsten geven een toffe sfeer. Wij vinden zelf het thema dieren erg leuk voor in een kinderkamer en gelukkig zijn daar meer dan genoeg prachtige posters van te vinden. Het is wel een goed idee om dan voor een bepaalde groep dieren te kiezen. Bosdieren en the big five passen wat ons betreft iets minder goed bij elkaar. Overigens is de onderwaterwereld er ook wel eentje die zeer geschikt is voor een stoere kinderkamer. Geschikt voor zowel jongens als voor meisjes.

Opbergruimte is een must

Kinderen krijgen op een gegeven moment de leeftijd dat ze meer op hun kamer willen spelen. Natuurlijk is het op het dat moment een rommeltje, maar aan het einde van de dag is het wel zo prettig als alles op een goede manier kan worden opgeruimd. Denk aan fijne rieten manden of een kast met vakken. Zorg dat het speelgoed ook gesorteerd wordt opgeruimd zodat het allemaal goed terug te vinden is als er de volgende keer mee wordt gespeeld. Is jouw kind nog te klein om dit zelf te organiseren, dan is het natuurlijk wel fijn als je een handje mee kan helpen. Een grote houten dekenkist is overigens ook een hele fijne manier om meteen veel in één keer op te bergen. Deze kun je natuurlijk schuren en in een kleur naar wens schilderen.

Bed

Als je nadenkt over de aanschaf van een nieuw bed dan is het goed om te kijken wat het beste bij jouw kind én de ruimte waar het bed in komt te staan past. Een hele kleine kamer leent zich niet voor een gigantische hoogslaper met deurtjes en een glijbaan. Misschien is een eenpersoonsbed met een hemeltje wel een goede optie, of een twijfelaar (boxspring) om een wat luxere uitstraling aan het geheel te geven. Ga eerst eens samen met het kind kijken in de winkel en laat hem/haar een aantal favorieten uitkiezen. Daarna is het aan jou/jullie welk bed het gaat worden. Vergeet overigens niet om de maten op te meten in de kamer, het zou zonde zijn als het toch niet goed past.

Beeld: Desemio

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.