Een babyfoon is iets waarvan ik vind, dat je hem echt moet aanschaffen als je kleine kinderen in huis hebt. Het is namelijk erg fijn om te kunnen horen wat je kind doet. Nog beter, is een babyfoon met camera, zodat je ook nog eens kunt zien wat zich allemaal afspeelt. Sterker nog…wij hebben nog steeds onze babyfoon met camera in de kamer van de jongste (bijna 5) staan. Ik vind het zelf gewoon nog steeds erg handig, vandaar dat deze nog steeds bovenop de kast staat. Hij kan dus geen fratsen uithalen, zonder dat ik het zie, haha! Als je nog niet zo ‘in de babyfoons zit’, dan deel ik graag mijn tips met je over waar je eigenlijk op moet letten als je er eentje gaat aanschaffen.

Met of zonder beeld

Allereerst moet je jezelf dus afvragen of je een babyfoon met of zonder beeld wilt aanschaffen. Uiteraard zit hier een verschil in prijs. Op Bestenu.nl kun je een heleboel voorbeelden bekijken, je inlezen over de mogelijkheden, maar ook de mening van anderen inzien. Wist je dat er zelfs babyfoons zijn waarop je kunt zien welke temperatuur het in de slaapkamer van je kleintje is? Je kunt naar een winkel gaan om je te laten informeren, maar zeker gezien de huidige omstandigheden (corona), is online alles op je gemak bekijken een veiligere optie.

Bereik

Of je nou in een eengezinswoning, een appartement, of een ander soort woning woont, je zult moeten bedenken hoeveel bereik de babyfoon moet hebben. Er bestaan zelfs babyfoons met een bereik van 1000 meter, maar vaak voldoet eentje tussen de 250 en 300 meter ook wel. Heb je echt hele dikke muren in huis, dan kun je beter voor een iets groter bereik kiezen.

Via smartphone kijken

Kies je voor oldschool een babyfoon waar je alleen naar kunt luisteren, of eentje met camera? Kies je voor de laatste optie, dan is er vaak een hoofdstation waarop het beeld binnen komt. Deze kun je in de woonkamer- of slaapkamer zetten (of waar je dan ook wilt). Ook zijn er tegenwoordig heel veel mogelijkheden om een babyfoon te koppelen aan een app op je smartphone. Ik heb de app van onze babyfoon op mijn telefoon staan en krijg, als ik dat wil, een melding bij ieder geluid of iedere beweging. Goed om daar dus ook eens over na te denken/naar te kijken.

Bewegende babyfoon

Waar onze babyfoon alleen een bepaalde hoek laat zien, heb je er tegenwoordig ook die kunnen draaien, zodat je de gehele kamer in beeld kunt brengen. Kan handig zijn als je bijvoorbeeld een beweeglijke peuter hebt, die graag door zijn/haar kamer holt en alles uit de kasten trekt. Of om de kat op z’n kop te geven als deze overdag stiekem in het ledikant probeert te klimmen.

Extra opties

Tuurlijk zijn er bij de moderne babyfoons verschillende opties (die overigens weleens verschillen). Denk aan een lampje, muziekje, microfoon-functie voor papa/mama om een liedje te zingen of eventjes gerust te stellen zonder naar het kamertje te moeten lopen, opslag van beeld enz. Lees je goed in, zodat je de juiste keuze maakt! Succes!

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.