De één houdt ervan, de ander vind het helemaal  niks. Alles wat te maken heeft met inrichting, interieur & wonen. Misschien is er een kleine op komst ben je van plan de kinderkamer een make-over te geven. Je bent aan het juiste adres kan ik je vertellen! Wellicht heb je als iets in gedachten, of juist nog geen idee. Eén ding is in ieder geval zeker, alles wat een ouder wil is dat zijn of haar kind goed en lekker kan slapen ’s nachts.  Stiekem ook omdat je daardoor zelf nog een oog dicht kan doen. Misschien denk je dat je niet zoveel kunt doen aan de nachtrust van je kindje, toch zijn er een aantal acties die je kunt ondernemen.

Regelmaat is belangrijk!

Allereerst is het handig om iets van ritme & regelmaat aan te brengen in de dag van je kindje. Wanneer je kind nog een middagdutje doet, is het handig om raamdecoratie te hebben die nog iets van licht door kan laten. Plisségordijnen in Top down Bottom up uitvoering zijn daar ideaal voor. Doordat je beide kanten van het gordijn kunt bedienen heb jij de controle over lichtinval en privacy. Zo kan je kindje wennen aan het slapen overdag en ’s nachts.

De kamer goed verduisteren

Naast plisségordijnen zijn verduisterende rolgordijnen ook heel handig voor een baby- of kinderkamer. Ook hierbij kun je tijdens het middagdutje ervoor kiezen het rolgordijn niet helemaal te sluiten zodat er nog een beetje licht de kamer binnenkomt. Dit kan het slaapritme bevorderen, wat ook fijn is voor jezelf ’s natuurlijk. Voor de kinderkamer zal je sneller gaan voor een feller kleurtje, scheelt dat rolgordijnen in ontzettend veel kleuren te verkrijgen zijn. Kind tevreden, jij tevreden. Houdt je niet zo van uitgesproken kleuren? Dan zit er zeker een leuke bij tussen de neutrale tinten.

Sfeervolle & donkere ruimte

Wil je nou het beste van twee werelden ? Dat kan! Je kunt namelijk een combinatie maken tussen plisségordijnen en/of rolgordijnen met gordijnen! Kies voor overgordijnen met een verduisterende voering en je hebt alles in één. Overdag gebruik je alleen het plisségordijn of de roljaloezie en ’s nachts doe je de overgordijnen ook nog dicht. Zo heb je een optimaal effect! Ik ben hier in ieder geval super enthousiast over. Een handige combinatie voor de baby- of kinderkamer.

Beeld: Pixabay

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.