Nu het zo koud is buiten, denk je er misschien niet over na om een loungeset aan te schaffen. Toch ben ik iemand die graag vooruit denkt en dus ook al bezig is met het volgende seizoen. Niet alleen met kleding shoppen voor de jongens, maar ook met ons terras. Er staat een allegaartje aan stoelen en een tuinbankje. Verder staat onze barbecue ook nog buiten en een vuilnisbak. Niet heel erg gezellig dus momenteel. Maakt ook niet zoveel uit nu, want we zitten nu niet buiten, maar in de lente willen we natuurlijk wel lekker in het zonnetje zitten met een hapje en drankje. Een een mooie loungeset voor in je tuin (of op je terras) is echt geen overbodige luxe, dus ik ben eens gaan kijken waar je nou precies op moet letten als je er eentje wilt aanschaffen. 

Afmetingen

Dit is een hele belangrijke, want je wilt niet dat je loungeset veel te groot is voor de plek die je in gedachten hebt. Meet van tevoren goed hoeveel ruimte je hebt en houd er rekening mee dat je ook nog wat loopruimte moet overhouden. Het is nou eenmaal niet zo’n puik plan om over alles heen te moeten klimmen met een dienblad vol koffie bijvoorbeeld.

Materiaal

Je loungeset staat buiten, dus kies voor materiaal dat weerbestendig is. Je kunt namelijk niet zo heel erg makkelijk alles opruimen in bijvoorbeeld de schuur. Dat gaat met een tuinset wat gemakkelijker (stoelen inklappen of opstapelen en de tafel erbij). Ook moet een de loungeset dus tegen een stootje kunnen. Kies je voor hout, dan is het verstandig om de boel af te dekken. Uiteraard is het ook mogelijk om je kunststof set af te deken met een hoes. Kunststof kan doorgaans meer hebben en is gemakkelijker weer schoon te maken, maar waarom zou je een risico nemen?

Zitplaatsen

Denk van tevoren goed na hoeveel zitplaatsen je wilt creeeren. Natuurlijk is dit ook afhankelijk van de ruimte die je hebt, maar het zou zonde zijn als je een gezin van 6 hebt, waarvan er maar 5 kunnen “loungen”. Ook is het als je visite hebt wel zo gezellig als iedereen samen kan borrelen!

Kussens

De kussens van de loungeset zijn wel wat gemakkelijker op te bergen en om ze netjes te houden, is dat ook wel verstandig natuurlijk. Er zijn zelfs speciale opbergboxen van kunststof te koop, die je dus gewoon lekker buiten kunt laten staan. Let wel op of de kussens er bij de aanschaf van de set bijzitten. Het komt namelijk ook vaak voor dat de kussens exclusief zijn en dat je deze er dus nog apart bij zal moeten kopen.

Donkere kleur

Kies het liefste voor een donkere kleur. Dit zorgt ervoor dat eventuele verkleuring minder snel zichtbaar zal zijn dan bij een lichtere kleur. Je kunt er altijd kleurrijke kussens op leggen om het toch iets gezelliger te maken allemaal. Wat gezellige lichtjes erbij, een glaasje wijn en de hapjesplank; de lente- en zomeravonden kunnen beginnen!

Beeld: Pixabay

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.