Kunstgras is een product dat gebruikt kan worden voor diverse doeleinden. Er zijn verschillende soorten grastapijt met verschillende kwaliteiten en prijzen. De kwaliteit van grastapijt wordt bepaald door de samenstelling, duurzaamheid, veiligheidsnorm, het gewicht en het uiterlijk. Er zijn diverse belangrijke eigenschappen die de kwaliteit en het uiterlijk bepalen. Het uiterlijk wordt bepaald door het vezeltype, de backing, het gewicht en de hoogte van de grasvezels.

Tuin grastapijt

Er zijn bepaalde typen kunstgras die voor een specifiek doel geschikt zijn. Zo is er specifiek kunstgras voor tuinen, sportvelden en speeltuinen. Kunstgras voor de tuin dient fraai van uiterlijk te zijn en bovenal gebruiksvriendelijk. Bij dit type gras wordt 5 tot 10 kilo silica zand per vierkante meter in het gras gestrooid om het gras te stabiliseren. Kunstgras voor tuinen kenmerkt zich door een hoge dichtheid aan vezels per vierkante meter.

Veilig

Grastapijt kopen dat gecertificeerd is door TNO of voldoet aan de Europese normen als de EN71-3 zijn veilig voor mens en dier. Bij kunstgrassen voor particulieren wordt geen gebruik gemaakt van rubbergranulaat, maar van speciaal gefilterd silicazand. Dit betekent dat het materiaal uitermate geschikt is voor gezinnen met kleine kinderen of huisdieren. Kinderen kunnen er heerlijk op spelen.

Onderhoud

Een van de reden van aanschaf van kunstgras is de onderhoudsvriendelijkheid. Met kunstgras is er nauwelijks onderhoud. Af en toe vegen en bladeren en takken verwijderen is voldoende. Door af en toe te borstelen met een harde bezem blijven de vezels overeind staan. Bij het aanleggen van grastapijt is de ondergrond en waterafvoer belangrijk. Door Grasexpert wordt de grasmat professioneel gelegd.

Kunstgras voor de tuin betekent geen gele plekken, geen onkruid, maar een blijvend mooi groen grastapijt in elk seizoen. Kunstgras heeft een natuurlijke uitstraling wat nauwelijks is te onderscheiden van natuurlijke grasmatten. De aanschaf en aanleg betekent wel een investering. Daar staat tegenover dat u zich geen zorgen hoeft te maken over onderhoud zoals maaien, bemesten en besproeien. Dat is een stuk meer vrije tijd.

/Gastblog

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.