waterpistoolSpelen met water is, gezien de huidige temperaturen, vaak een favoriete bezigheid van kinderen. Trouwens, ook als het wat minder warm is, blijft water toch een magisch iets om lekker mee te kliederen. En als ouder(s) zijnde is een teiltje met koud water voor de voetjes zeker ook geen overbodige luxe. Omdat toch heel veel mensen er niet voor kiezen om met deze tropische waarden naar bijvoorbeeld het strand te gaan, laat ik zien hoe je thuis plezier kunt maken met water. En nog eventjes een waarschuwing, spoel altijd de tuinslang goed door voordat je deze op je kind(eren) of jezelf richt. Het water wat in de slang is achtergebleven kan namelijk ontzettend heet worden en dus brandwonden veroorzaken.

#1 Bescherm de speelplek tegen de zon
Er zijn tegenwoordig allerlei schaduwdoeken te koop, maar ook met grote parasols en zonneschermen kom je gelukkig een heel eind. Het is in ieder geval van belang dat kinderen niet in de volle zon aan het spelen zijn. Met een zonkracht als die er nu is, kun je binnen 15 minuten al verbranden. Verder is de kans op oververhitting aanwezig en dat kan heel nare gevolgen hebben. Beter voorkomen dan genezen dus.

#2 Zwembadje
Wat kinderen vaak het leukste vinden is het spelen in een zwembadje. Deze hoeft overigens niet het formaat hebben van een wedstrijdbad. Een kleine versie, met vrolijke kleurtjes zorgt al voor voldoende afkoeling en geeft de mogelijkheid om lekker te spelen met water. Je kunt er ook voor kiezen om een aantal verschillende badjes neer te zetten. Linda creëerde zelf een heus waterparadijs in de tuin!

#3 Watertafel
Ook een groot succes is een watertafel. Vaak zitten hier een aantal attributen bij waarmee kinderen naar hartenlust bezig kunne zijn. Je kunt er altijd nog speelgoed bijkopen zoals kleine bootjes, een gietertje, bekertjes enzovoorts. Zorg er wel voor dat je iedere dag de tafel leeggooit en schoonmaakt.

#4 Waterpistool
Een gevecht met waterpistolen is altijd een verkoelende bezigheid. Spreek van tevoren wel eventjes wat regels af, zoals bijvoorbeeld niet elkaar in de ogen spuiten en “nee is nee”. Zet een grote emmer met water neer, waarin de waterpistolen kunnen worden gevuld. Daarna wel snel weglopen, voordat je tegenstander je te grazen neemt.

#5 Waterballonnen
Ook bij het spelen met waterballonnen geldt dat er wat regeltjes “moeten” worden afgesproken. Niet gooien naar huisdieren (trouwens ook niet met het waterpistool op een huisdier spuiten) en nadat je klaar bent met spelen de restjes opruimen. Waterballonnen plakken uiteindelijk vast aan de tegels omdat ze warm worden van de zon. Het is dan echt een crime om ze te verwijderen, dus doe dit bijtijds.

#6 Bevroren t-shirt aantrekken
Een paar uur voordat je met de kids naar buiten gaat, maak je wat oude t-shirts nat en leg je ze in de vriezer (je kunt het t-shirt ook in een grote diepvrieszak met water invriezen). Zodra de t-shirts bevroren zijn haal je ze eruit en geef je ze aan de kinderen. Wie het eerste het shirt aangetrokken heeft, is de winnaar.

#7 Flessenvoetbal
Vul een aantal grote flessen met water (die van de LIDL zijn fantastisch) en zet ze neer. Ieder kind gaat voor 1 fles staan en moet ervoor zorgen dat zijn/haar fles rechtop blijft staan. Probeer vervolgens met een bal de fles van de tegenstander om te schieten. Gaat de fles om, dan moet je zo snel mogelijk de bal halen en daarna je fles weer rechtop zetten. Is je fles leeg, dan ben je af.

#8 Onder de sproeier
Ik denk dat iedereen weleens onder de sproeier is doorgerend als het warm is buiten. En geloof mij, kinderen kunnen zich er uren mee vermaken. Ook hier geldt; altijd eerst eventjes aanzetten voordat je je kind(eren) er op los laat!

Smeer je goed in! Enne, heel veel plezier!

Afbeelding: Pixabay

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.