Raamdecoratie is onmisbaar in huis, maar het kiezen van de juiste raamdecoratie is alles behalve een gemakkelijke opgave. Tegenwoordig kunnen we werkelijk alles online bestellen, waaronder ook gordijnen, jaloezieën, in betweens en ga zo maar door. Maak nu maar een keuze. Als jouw voorkeur uitgaat naar houten jaloezieën, dan ben je op de juiste pagina belandt. In dit artikel delen we namelijk de grootste voordelen van dit type raamdecoratie. Benieuwd naar de voordelen van houten jaloezieën en waarom ze een goede keuze (kunnen) zijn? Lees dan vooral even verder!

Een stukje natuur in huis

Laten we beginnen bij het begin. Als je voor houten jaloezieën kiest, dan haal je een stukje natuur in huis. Het zal je dan ook niet verbazen dat steeds meer mensen door de jaren heen voor deze type raamdecoratie kiezen. Het zijn echte sfeermakers! Daarbij zorgen houten jaloezieën voor een natuurlijk lichtinval. Dat is niet alleen aangenaam voor in de woonkamer, maar kan ook prettig wakker worden. Houten jaloezieën worden daarom ook steeds vaker geplaatst in slaapkamers, omdat ze voor een zacht licht zorgen.

Geschikt voor alle soorten ramen

Nog een ander groot voordeel is dat het mogelijk is om jaloezieen op maat te laten maken. Bovendien zijn ze in bijna elke ruimte in je huis te integreren, want er kan voor ieder raam wel een houten jaloezie gemaakt worden. Ideaal, toch? Dat betekent dus ook dat houten jaloezieën geplaatst kunnen worden in de badkamer, maar zorg er wel voor dat de ruimte voldoende geventileerd wordt. Een alternatief voor in de badkamer kan worden gevonden onder de vorm van aluminium jaloezieën of shutters. Aluminium kan niet roesten en shutters zijn vochtbestendig. 

Lichtinval bepalen

Waar je bij vouwgordijnen en rolgordijnen wat meer moeite moet doen om de lichtinval naar jouw behoefte in te stellen, en daarmee ook de privacy in de ruimte te bepalen, is dit bij houten jaloezieën een fluitje van een cent. Wil je dat niemand naar binnen kan kijken en heb je behoefte aan privacy? Sluit de jaloezieën! Als je een mooie lichtinval wilt creëren, dan kun je de jaloezieën gemakkelijk kantelen om de gewenste lichtinval te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.