Als het om onze online privacy gaat, beschouwen we die vaak als vanzelfsprekend – in de veronderstelling dat onze persoonlijke informatie veilig en beschermd is. Helaas is dat niet altijd het geval. De laatste jaren zijn er een aantal opvallende gegevensinbreuken geweest, waarbij hackers toegang kregen tot gevoelige informatie zoals namen, adressen, en zelfs financiële gegevens. Het is belangrijk dat we allemaal goed op de hoogte zijn van deze gevaren en ook dat we onder kinderen leren wat veilig internetten inhoudt. In dit artikel vertellen we je meer over de voordelen van VPN’s. Deze kunnen onze online privacy namelijk beschermen.

Wat is een VPN?

Een VPN (Virtueel Privé Netwerk) is een dienst die je internetverkeer versleutelt en het via een server op een andere plaats leidt. Dit heeft een aantal voordelen, waarvan de belangrijkste is dat het voor iedereen veel moeilijker wordt om je online activiteiten te volgen. Dat komt omdat je verkeer effectief ‘geanonimiseerd’ wordt – waardoor het veel moeilijker wordt om jou of je toestel te identificeren.

Waarom zou ik een VPN gebruiken?

Er zijn een aantal redenen waarom je een VPN zou willen gebruiken. Ten eerste is het, zoals we al gezegd hebben, een prima manier om je online privacy te beschermen. Als je bezorgd bent dat iemand je internetactiviteiten volgt, dan is een VPN een goede oplossing. Ten tweede kun je een VPN ook gebruiken om deblokkeer websites en diensten die anders in je land ontoegankelijk zijn. En tenslotte kan het gebruik van een VPN ook helpen om jouw online veiligheid en de online veiligheid van kinderen te verbeteren. Dat komt omdat het een extra beschermingslaag toevoegt, waardoor het voor hackers moeilijker wordt om toegang tot je toestel of accounts te krijgen.

Hoe kies ik een VPN?

Er zijn een paar dingen die je wilt overwegen bij het kiezen van een VPN. Ten eerste bedenk je waarvoor je het wilt gebruiken. Als het je vooral om privacy gaat, dan wil je een VPN die sterke versleuteling biedt en geen logs van je activiteiten bijhoudt. Wil je echter websites deblokkeren, dan heb je een VPN nodig die servers op de juiste plaatsen biedt. Ten tweede ga je na hoe gemakkelijk de VPN te gebruiken is. Je wilt iets dat eenvoudig op te zetten en te gebruiken is, vooral als je niet erg technisch onderlegd bent. En tenslotte, kijk zeker de recensies na voor je een VPN kiest.

Wat zijn de voordelen van een VPN?

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een VPN? Een VPN kan veel voordelen bieden, waarvan de belangrijkste de online privacy is. Als je je zorgen maakt over iemand die je internetactiviteiten volgt, is een VPN een prima oplossing. Een VPN kan ook gebruikt worden om websites en diensten te deblokkeren die anders in je land ontoegankelijk zijn. En tenslotte kan het gebruik van een VPN ook helpen je online veiligheid en die van kinderen te verbeteren. Gelukkig krijgen ze tegenwoordig op school ook steeds vaker informatie over online veiligheid. Als we allemaal een beetje meehelpen, dan staat er een veel veiligere online toekomst op ons te wachten.

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.