Deze week is het nog eventjes aanpoten voor onze puber. Groep 8 moet namelijk gewoon nog wat schoolwerk maken, voordat de Kerstvakantie begint. Vanaf volgende week is het dan echt 2 weken vakantie en kunnen we er helaas niet op uit, zoals we normaal doen. Gelukkig zijn er genoeg dingen te verzinnen die leuk zijn om te doen.

Bouwen met LEGO

Het gemiddelde huishouden heeft wel LEGO in huis, ook wij. Onze puber houdt van het bouwen van LEGO sets, maar ook van collectors items. Hij spaarde kort geleden voor de helm van Kylo Ren (Star Wars) en toen deze binnenkwam was deze na een paar uurtjes al af. Laatst kwam oma op visite en die moest hem toen ook meteen bekijken en ook als ik videobel met collega’s komt deze vaak ineens om de hoek zeilen. Gelukkig zijn mijn collega’s ook bloggers met kinderen en werk ik niet bij een bank ofzo…zie je het voor je? Haha!

Films kijken

Op moment van schrijven (het schoolwerk is af en het kleine broertje naar de opvang) staat X-Men hier aan. Wij hebben op verschillende streamingsdiensten een abonnement, waaronder Disney+. In de laatste maanden is de oudste (bijna 12) begonnen aan de Marvel films. Soms kijk ik mee…soms ook niet. Ook Netflix is erg leuk en heeft een breed aanbod. Een film kijken is altijd eventjes een moment van rust…lekker broodje (of bakje chips) erbij en klaar is kees….

Gamen

Alles met mate! Wij hebben goede afspraken met onze oudste met betrekking tot het gebruik van de spelcomputer. Zo nu en dan een spelletje (online, met vrienden) is prima, maar er wordt niet om gezeurd en hij houdt zich aan de afgesproken tijden.

Lezen

Lezen? Voor de lol lezen? Jazeker.. het kan! Waar hij ooit weigerde om te lezen, heeft hij in de afgelopen 2,5 jaar hele boekenseries verslonden. Hij leestoverigens op een e-reader en heeft een abonnement op Kobo plus. Veel pubers en dan voornamelijk jongens, hebben een hekel aan lezen, maar als je de juiste boekenseries uitkiest kan het zomaar eens gebeuren dat het een favoriete bezigheid wordt.

Schilderen op nummer

Misschien vinden niet alle pubers het even leuk, maar een activiteit die
de laatste tijd steeds populairder wordt is schilderen. Je zou bijvoorbeeld kunnen gaan schilderen op nummer met je kind. Je kunt kiezen voor een standaard afbeelding of een eigen foto (en dat is natuurlijk helemaal leuk!).

Wandelen

We mogen gelukkig nog steeds wandelen en samen met het gezin is dit sowieso gewoon toegestaan. Neem een fotocamera mee en laat je puber eens plaatjes schieten. Hij/zij ziet vast hele andere dingen dan jij. Na de wandeling kunnen jullie samen de gemaakte foto’s bekijken en wellicht wel laten afdrukken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.