Het is lente! Ik vind het altijd leuk en gezellig om samen met de kinderen in het thema te knutselen. Het werden dit keer deze leuke bloemen van papier die je prima met je kinderen kunt maken. Daarna verdienen ze natuurlijk een mooi plekje in huis. Ik laat je zien hoe je deze leukerds maakt. 

Bloemen van tissuepapier

Van tissuepapier of crêpe papier kun je hele leuk dingen maken. Zo ook deze leuke bloemen. Wat je hiervoor nodig hebt zijn 4 of 5 stroken papier van zo’n 20 cm breed en 50 cm lang en twee chenille draadjes. Je kan natuurlijk zelf weten voor welke kleuren je gaat. 

De stroken leg je op elkaar en vouw je als een muizentrappetje. Zigzaggend vouw je door tot het uiteinde. Kom je niet helemaal uit en houd je een stukje over? Dan knip je dat randje er af. Je pakt vervolgens een chenille draadje en wikkel deze met het bovenste deel om het papier heen. Bepaal welke kleur je aan de onderkant van je bloem wilt, want deze kleur moet je ook onder houden.  Zorg ervoor dat het draadje in het midden van je papier zit door hem even dubbel te vouwen. Knip de uiteinden af, bijvoorbeeld rond voor ronde bladeren. Vouw het papier open en zo zie je ook de vorm van een bloem ontstaan. Ga nu laag voor laag het papier lospellen van de rest. Begin met de onderste laag en pel je bloem helemaal af tot de laatste strook. Nu is je bloem af en is het tijd om een mooi vaasje te zoeken. 

Kijk eventueel voor een uitgebreidere uitleg en foto’s de DIY blog bloemen maken van tissuepapier.

Bloemen van hartjes

Wat je nodig hebt is een vel A5 papier in een kleur naar keuze, een rietje en een pompom. Vouw het A5 papier (half A4-tje) twee keer dubbel vanaf de korte kant. Knip een half hartje uit de strook (zie foto). Bij het openvouwen heb je vier hartjes. Deze plak je met de punten aan de onderzijde op elkaar, zodat er een bloem ontstaat. Plak een rietje vast aan de achterkant als steel. En als bloemhart kun je bijvoorbeeld een leuke pompom plakken. Klaar is je vrolijke bloem! 

Bloemen margrietjes

Voor deze leuke margrietjes heb je 4 dunne vlechtstrookjes nodig. Zelf heb ik ze geknipt van de lange zijde van gekleurd A5 papier. De uiteindes van deze strookjes plak je in het midden van de strook vast. Daarna plak je elk midden aan elkaar vast in een cirkel. Op de voorkant lijm je er een gele ‘bloemhart’ op en de achterkant een satéprikker.  En kijk hoe simpel je ook deze bloem van papier in elkaar hebt geknutseld. 

Ga je zelf of samen met de kinderen aan de slag met deze bloemen van papier, dan wens ik je heel veel plezier. En, mocht je het leuk vinden meer (knutsel) inspiratie voor moeders te zien, mag je altijd een kijkje nemen op mijn blog

Liefs, Cheryl
Blogger Ps. Cheryl 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.