Veel kinderen hebben baat bij regelmaat en structuur, dat weten we inmiddels allemaal. Kinderen vinden het prettig als ze van te voren weten waar ze aan toe zijn op een dag of gedurende de week. Daarom is het fijn om een planbord te gebruiken.  Er zijn meerdere versies van planborden voor kinderen op de markt. Vaak zijn deze erg prijzig helaas…Olifantastisch biedt een goedkoper alternatief! Je kunt een magneetbord met een basisset magneetjes (voor peuters of schoolgaande kinderen) kopen, of gewoon een aantal losse magneetjes. Ook hebben verkopen ze nog veel meer andere leuke dingen. Tijd om te gaan winkelen dus!

Om de prijzen laag te houden, heeft Olifantastisch als ‘planbord’ gekozen voor het magneetbord van Ikea; ten eerste omdat het een handzaam formaat is, ten tweede omdat het lekker goedkoop is en ze zo de prijzen laag kunnen houden. Je kunt natuurlijk ook alleen de magneetkaartjes bestellen en zelf een (ander) magneetbord kopen. Olifantastisch heeft bovendien bewust gekozen voor een ‘leeg’ planbord, zonder bedrukking en vaste indeling. Zelf hebben ze namelijk gemerkt dat het aantal kaartjes dat per dag nodig is, erg kan verschillen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je op maandag veel kaartjes nodig hebt (2x school, overblijven, bso, dansles, gym) en op woensdag bijvoorbeeld alleen maar 1x een schoolkaartje en spelen bij een vriendje. Door geen gebruik te maken van een vaste weekindeling op het bord, kun je de dagen zelf zo vol of leeg plannen als je maar wilt. Met de kaartjes ‘maandag’ t/m ‘zondag’ geef je eenvoudig de dag weer. Bovendien houdt een onbedrukt bord de kosten ook weer lekker laag; wel zo prettig voor je portemonnee!

De basisset ‘School’ bestaat uit een magneetbord (25 x 35 cm) en een basisset magnetische kaartjes (40 stuks).

Bij deze set ontvang je de volgende kaartjes:

Dagen van de week 7x
School 9x
BSO/opvang 2x
Overblijven 2x
Buiten spelen 1x
Vriendjes/vriendinnetjes spelen 2x
Sport 2x
Muziek 1x
TV kijken 2x
Computer 2x
Zwembad 1x
Opblijven 1x
Bad/douche 2x
Vaatwasser 1x
Logeren 1x
Opa en oma 1x
Ster (eigen/speciale gelegenheid) 1x
Feest 1x
Zakgeld 1x
De basisset ‘Peuter’ bestaat uit een magneetbord (25 x 35 cm) en een basisset magnetische kaartjes (20 stuks).

Bij deze set ontvang je de volgende kaartjes:

Boterham eten 2x
Fruit eten 1x
Eten (algemeen) 2x
Drinken 2x
Buiten spelen 1x
Binnen spelen 1x
Vriendjes/vriendinnetjes spelen 1x
Speeltuin 1x
Knutselen 1x
TV kijken 1x
Bad/douche 1x
Opa en oma 1x
Opvang 1x
Zwembad 1x
Feest 1x
Bed/slapen 2x

Afmetingen van de magneetjes zijn 2,75 x 2,75 cm.

Er zijn ook nog beloningsborden, aftellen-tot borden en traktatie-stickers te koop bij Olifantastisch, neem dus snel een kijkje! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.