Wie zegt dat je ver van huis moet zijn om te kunnen kamperen? Zet een tent op in de achtertuin voor een avond (en nacht) vol plezier en avontuur. Je kunt verhalen vertellen, liedjes zingen en marshmallows roosteren. En het toilet en de koelkast zijn slechts een paar stappen van je verwijderd! Als kamperen niet jullie ding is, dan is stoepkrijt ook altijd een hit bij kinderen. Het spelen hiermee is leuk, rommelig en het is een leuke manier om creatief te zijn. We geven je graag nog meer tips!

Avonturen in de keuken

Koken met kinderen is leerzaam en leuk. Het helpt ze om nieuwe voedingsmiddelen te ontdekken en basis kookvaardigheden te leren, wat handig is voor later! Probeer allereerst wat eenvoudige recepten zoals zelfgemaakte pizza of pannenkoeken, daarna kun je het altijd nog een beetje ingewikkelder maken. Bakken is natuurlijk ook altijd een leuke activiteit. Wie houdt er niet van om koekjes of cupcakes te versieren? En laten we eerlijk zijn, het opeten is het beste deel!

De natuur in: buitenactiviteiten

Een dagje naar het park kan een goede manier zijn om wat energie kwijt te raken. Je kunt er voetballen, picknicken of gewoon genieten van de frisse lucht. Vergeet niet om comfortabele kinderkleding aan te trekken (en extra mee te nemen) zodat ze vrij kunnen bewegen en spelen. Houd je van wandelen? Maak een lijst van dingen om te zoeken, zoals verschillende soorten bladeren, insecten of vogels. Het is een meteen een goede manier om ze te leren over de natuur!

Actief blijven met binnenspelletjes

Binnen spelen kan net zo leuk zijn als buiten spelen. Probeer een indoor speurtocht te organiseren. Je kunt kinderen vragen om specifieke items te zoeken, of geef ze aanwijzingen om de volgende locatie te vinden. Bordspellen spelen is ook erg leuk en daarnaast helpt dit ook bij het ontwikkelen van belangrijke vaardigheden zoals probleemoplossend denken en teamwork.

Speelgoed ook altijd goed

Het kiezen van het juiste speelgoed voor je kinderen kan soms best wel een beetje een uitdaging zijn. Kies speelgoed dat de verbeelding stimuleert, zoals bouwblokken of verkleedkleding. Of ga toch voor iets educatiefs, zoals puzzels of wetenschapsspellen. Leuk weetje: het beste speelgoed is vaak het eenvoudigste! Een kartonnen doos kan transformeren in een kasteel, een ruimteschip of een geheime schuilplaats. Het gaat erom dat kinderen hun verbeelding gebruiken en plezier hebben!

DIY knutselprojecten

Knutselen kan de creativiteit van kinderen (en jezelf) bevorderen. Van het kleuren in eenvoudige kleurboeken tot complexere projecten zoals het bouwen van een vogelhuisje, de mogelijkheden zijn eindeloos. Probeer materialen te hergebruiken en te recyclen waar je kunt. Dit is niet alleen goed voor de planeet, maar het leert kinderen ook meteen meer over het belang van duurzaamheid. Oude dozen, kranten en tijdschriften kunnen allemaal worden omgezet in kunst.

Uitgelichte afbeelding: Jose Ibarra on Unsplash
Resterend beeld: Hema.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.